bgzh-CNendekkrutrukuz

Национален кръг Spelling Bee

22Апр2019
4.4444444444444 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.44 (9 гласа)
Национален кръг Spelling Bee - Частно училище "Малкият принц"

Успешен дебют на петокласничката Микаела Павлова на националния кръг на Spelling Bee

На 21 април, навръх Цветница в София се проведе националният кръг на състезанието по правопис на английски Spelling Bee. 30-те най-добри състезатели от всички 6500 ученици до 7 клас от 297 училища сътвориха истински празник и показаха невероятни знания и умения при много силна конкуренция в четири части.

Представителката на Частно езиково училище “Малкият принц” и победителка в регионалното състезание - Микаела Павлова от 5 клас, се представи великолепно и успя да стигне до 9-ти рунд, преминавайки успешно всичките 8 рунда с думи на английски език от списъка за подготовка с 800 думи.

Четирите рунда от втората част - думи на български, които състезателите трябва да преведат на английски преди да ги спелуват, успяха да преминат само 17 участника. В третата част състезателите трябваше да спелуват непознати думи, които не са били включени в списъка за подготовка. На финалната четвърта част останаха две седмокласнички. На второ място остана Мила Георгиева от Първомай, а титлата отиде в Кюстендил с победителката Виктория Йорданова, която за трета поредна година участва във финалния кръг на състезанието.

Благодарим на Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС” и Фондация “Америка за България” за перфектната организация на събитието и предоставената възможност за развитие. Всички участници в националния кръг и техните учители очакват с нетърпение голямата награда - летен езиков лагер в Банско от 7 до 13 юли 2019 година.

Национален кръг Spelling Bee - 4.4 out of 5 based on 9 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога