bgzh-CNenrutruk

Речеви и комуникационни умения на английски език

4.5 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.50 (10 гласа)
Речеви и комуникационни умения на английски език - Частно езиково училище "Малкият принц"

Шестокласничката Михаела Симеонова се класира за националния кръг на Националното състезание по речеви и комуникационни умения на английски език

На втори ноември се проведе областният кръг на Националното състезание по речеви и комуникационни умения на английски езики. Участници разсъждаваха и говориха по темата ‘Artificial Intelligence (AI) - a blessing or a curse’ (Изкуственият интелект - благословия или проклятие).

В първа възрастова група (6-8 клас) се състезаваха 7 ученици от различни варненски училища. Михаела Симеонова от 6.а клас на Частно езиково училище “Малкият принц” беше най-младата участничка, но успя да пребори пребори съперниците си - един седмокласник и петима осмокласници, като до такава степен впечатли журито, че получи максималния брой бонус точки (15) - по 5 в трите категории: творческо/изобретателно представяне, изключителни езикови умения и изключителни артистични умения.

Михаела ще представи Частно езиково училище “Малкият принц” и цяла Варненска област на националния кръг на състезанието, който ще се проведе на 25.11. – 26.11.2023 г. в СУ „Васил Левски” – гр. Хасково. Желаем й успех!

В училищния кръг на състезанието се включиха десет ученици от Частно езиково училище “Малкият принц” и трима от Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери”. Добре аргументираните им изказвания показаха задълбочени познания по темата и много ясно представа за огромните възможности, които предоставя използването на AI, както и за евентуалните опасности.

В първа възрастова група (6.-8. клас) участваха Михаела Симеонова, Максим Цанков, Джан Доган и Константин Върбанов от 6.а клас, Егор Гуляев и Тони Станков от 7.а клас и Мишел Георгиева от 7.б клас. Победител стана шестокласничката Михаела Симеонова, която впечатли журито с изключителните си езикови умения, за които получи 5 бонус точки.

Във втора възрастова група (9. - 11. клас) се включиха трима единадесетокласници - Милица Капралова (11.а клас), Борис Павлов и Мартин Саидов от 11.б клас. Победител стана Борис Павлов, който беше подготвил изобилие от информация по темата.

Речеви и комуникационни умения на английски език - 4.5 out of 5 based on 10 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога