bgzh-CNendekkrutrukuz

Аплодисменти за нашите учители!

4.8333333333333 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.83 (12 гласа)
Да си учител е призвание! - Частно училище "Малкият принц"

Да си учител е призвание! Да си учител в "Малкият принц" е радост, уважение, признание, удовлетворение!

Изпълнявайки държавните образователни стандарти (ДОС), в рамките на целодневна организация на режима, в Частно езиково училище “Малкият принц”, Варна съчетаваме класически, интерактивни, иновативни методи на обучение и мнемотехники. Ползваме общодидактическите принципи на обучение, но и наши авторски разработки по Едуард де Боно, Тони Бюзан, Пол Шийли, Матюгин, Мария Монтесори, проф. Георги Лозанов, проф. Митра и метод SOLE и др., адаптирани към динамиката, интересите, емоциите на съвремените деца. Информационните технологии присъстват активно в живота и режима на децата чрез дигиталните ресурси, организирани във виртуални класни стаи, но статут на иновативно училище получихме с програмите “Креативност & Комуникация” и “СуперУм”, в които работим активно за социални умения, техники за учене и личностно израстване.

Надя Попова, учител на II а клас:
Интегрирането на музикалното изкуство и обучението превръща ученето от задължение във вълнуващо преживяване за малките ученици. В урока по български език и литература с песен и китара децата лесно запомнят и възпроизвеждат сложните особености на отношението “звук-буква”. Усвояват артикулационната и акустична специфика на гласните и съгласните. Запознават се с буквосъчетанието “дж”, глайда “й”, буквите “я”, ”ю“. “щ” и ”“ь”. Обединяването на музика и наука създава положителна емоционална атмосфера в клас, мотивира учениците и носи истинска радост от ученето.

Живка Марина, учител на III а клас:
Децата са вълнуващи събеседници - виждат нещата по различен начин, задават интересни въпроси и правят невероятни асоциации. Мисловните карти подпомагат развиването на паметта, онагледяването на идеи, стимулират креативността. Използваната мисловната карта обобщава основните характеристики на прилагателното име, които знаят учениците. В хода на учебния час я допълват, търсейки начин да онагледят идеята си, с подкрепата на учителя, за точност и задълбоченост. Учениците умеят да “четат” по нея и да се подготвят по темата самостоятелно.

Веселина Дамаскова, учител на IV а клас:
При обучението, водено по метода на д-р Лозанов, целта е разкриване на невероятните резерви на детския ум и подкрепяне на всяко дете в областта, в която е най-успешно. Обучението преминава през три етапа, наречени сугестопедичен цикъл. При първия, материалът от 6-8 урока се обединява и се представя като глобална тема. Това става чрез образователни игри. В края на този етап, на фона на класическа музика, учениците слушат приказка, мит, легенда, в които са вплетени основните понятия от глобалната тема. Следват разработки и творческо представяне на децата.

Всяка система има свои принципи, като при сугестопедията са изведени на ниво закони. Първият от тях е любов към децата. Тази система е уникална и с това, че освен съзнателното, волево учене, учениците учат и без да знаят, докато играят, пеят, слушат класическа музика или просто докато погледът им минава по таблата на стените.

Аплодисменти за нашите учители! - 4.8 out of 5 based on 12 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога