bgzh-CNendekkrutrukuz

Открихме Академия за ефективно родителство

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (6 гласа)
Академия за ефективно родителство - Частно Училище "Малкият принц"

“Спокойна сила и топла категоричност!” - бе посланието на г-жа Мадлен Алгафари към родители и гости на първата сесия на Академията за ефективно родителство към училище “Малкият принц”.

{socialbuttons}

Защо ефективно родителство?
Защото нашите родители са лидери, ориентирани към успеха и с отговорност непрекъснато търсят ефективни решения за подкрепа, разгръщане пълния потенциал и личностното израстване на своите деца.

Благодарим на г-жа Алгафари за сърдечната атмосфера, непринудения контакт и професионалните отговори на родителските въпроси. С много примери психотерапевтът доказа, че повечето проблеми са наследство от погрешни модели на възпитание от нашите родители и несъзнателно проектирани върху децата ни, водени от любовта и мисълта да им бъдем максимално полезни. Всеки един период от развитието на детето е значим за изграждане на определени качества на личността. Пропуснатият момент в съответната възраст, води до поведенчески проблеми, които могат да се решат в последствие, но терапевтично. Личният терапевт не е диагноза, не е мода, а необходимост за физическо, психическо, емоционално здраве в щастливо семейство.

С темата за любовта, г-жа Алгафари презентира своите книги, в които могат да се открият отговори и на много други въпроси. С аплодисменти, цветя и автографи се разделихме с пожелание за нови срещи.

“Всички болести, и телесните, са от липса на любов. От неумение да обичаш и да получаваш любов. Обичай ближния си като себе си. Ако не си простил, значи си престанал да обичаш. Всеки има дебела кожа, колкото сам прецени. Моят съвет е да се вслушате “под лъжичката”.
Мадлен Алгафари.

Открихме Академия за ефективно родителство - 5.0 out of 5 based on 6 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога