Омагьосаната азбука

28Фев2023
3.4 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.40 (5 гласа)
Spelling Bee 2023 - Частно езиково училище "Малкият принц"

Първокласниците от Частно езиково училище "Малкият принц" учат английски език по интересен и забавен начин. Това видяха и родителите им в открития урок на тема Омагьосаната азбука.

След кратко видео, билингвална инструкция на английски и български език, учениците откриха указание за решаване на задачи. Последваха любимите им игри: “Буква намери и на правилното място я сложи”, игра с топка “Буква - звук”, рисуваха изображения на чути английски думи. Малките любознайковци играха индивидуално и по двойки, имаха екипна задача за словоред, заедно със своите родители играха на “Ребус” и накрая направиха обобщение “Днес разбрах/припомних си, че”. Всичко това в рамките на един учебен час.

Зад емоцията от забавните детски игри стоят дидактичните цели на учителя, представени на родителите в план сценарий. Чрез използване таксономията на Блум и теорията на Гарднър, учителка Сара Георгиева развива лингвистична, визуална, телесно-кинестетична и междуличностна интелигентност у децата. Учениците слушат с разбиране, разграничават звук и буква, използват активна лексика от изучени думи за устно съставяне на изречение, разделят дадена дума на компоненти и обратно. Сами правят изводи върху изучения материал, определят и назовават нагласата си за учебен труд.

Всяка една игра надгражда познавателното равнище от разбиране през приложение, анализ, синтез до оценка, които доказват високата степен на мисловните умения на нашите първокласници.

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога