bgzh-CNendekkrutrukuz

Spelling Bee и Spelling Bee Junior 2021

24Фев2021
4.1428571428571 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.14 (7 гласа)
Spelling Bee и Spelling Bee Junior 2021 - Частно училище "Малкият принц"

Частно езиково училище „Малкият принц“ вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Осемнадесет ученици от 4., 5. и 6. клас се включиха в състезанието и се пребориха успешно с петстотинте думи от списъка за подготовка. След оспорвана 90-минутна игра за втора поредна година Яна Петърнишки от 6.а клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 23.02.2021 г. в Частно основно училище „Малкият принц“, гр. Варна. В единадесетия кръг Яна спелува правилно думите cinnamon и dialogue и победи Кремена Кaлчева от 6.а клас, която остана втора. И двете ученички ще представят училището на регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.

На същата дата по-малките ученици на Частно основно училище „Малкият принц“ участваха за първа година в състезанието Spelling Bee Junior.
Единадесет деца от 2., 3. и 4. клас се подготвиха по списък с 200 думи и се увериха колко забавно и полезно е участието в Spelling Bee Junior. След четвърти кръг останаха само двама състезатели в оспорвана битка. След цели четиринадесет думи първо място заслужено зае Лора Андонова от 2.а клас, която спелува правилно думата knee. Достоен подгласник остана Максим Цанков от 3.а клас.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под надслов "BEEcause we need them". В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие - КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.

Тази година организаторите предоставят възможност и за участие в конкурс със запис на видео, в което учениците да покажат и да разкажат на английски език как се правят мартеници и какво представлява празника “Баба Марта”. Най-интересните видеа са качили в youtube канала си и са споделени с американски учители. Ето и какво писаха някои от тях:

Excellent! Even though we are still in distance learning I plan to still teach my class about Martenitsi.
This is great! Thank you!!
Love this! Thanks!

Едно от тези видеа е и това на Никола Градинаров от VIа клас, който популяризира празника и своето училище по света. Той ще получи своята заслужена награда.

Надяваме се, че американските деца ще харесат празника и ще си направят мартеници за здраве и късмет!
Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee

Spelling Bee и Spelling Bee Junior 2021 - 4.1 out of 5 based on 7 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога