bgzh-CNendekkrutrukuz

Вулкан от предизвикателства

16Май2023

Вулкан от предизвикателства

 434  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Вулкан от предизвикателства - Частна детска градина "Малкият принц"

Терапевт по китайска медицина дойде на гости в Частна детска градина “Малкият принц” и заедно изследвахме кристалите и минералите.

На гости в група “Лисичка” беше майката на Рая - Дарина Димова, терапевт по китайска медицина и се занимава с кристалотерапия. Кристалите, тези магически камъчета бяха и темата на нейното посещение. С лекота мама Дари успя да спечели вниманието на децата, благодарение на любопитните факти за зараждането на минералите и кристалите. Посредством енциклопедии и нагледни материали, от които децата не можеха да отделят поглед, любопитните малчугани се запознаха с формата цвета на Аметист, Лунен камък, Яспис и Розов кварц. С карти-образци и истински кристали малките лисички бяха предизвикани да открият от кой точно вид е специалният камък пред тях.

Любопитните детски очички бързо сравняваха формите и цветовете на различните кристали. Всяко дете получи подарък кристал, които освен спомен ще му носи и късмет. Подарък бяха и лупите и специалните фенерчета, които беше донесла майката на Рая. В един миг стаята се превърна в изследователска лаборатория. Децата останаха възхитени от разкрилите се пред тях светлина, блясък и красота на кристалите, които подробно обследваха.

Вълнението ескалира, когато пред смаяните погледи бе внесен и умален макет на вулкан в недрата, на който са образувани кристали. Вулканът изригна пред очите на децата и след това те се превърнаха в истински геолози. Всеки с инструмент в ръка се впусна в търсене на скритите кристали.

Заедно с бащата на Рая, мама Дари се стреми се да бъде добър пример за дъщеря си и да я научи на най-важните неща в живота, а именно да познава и спазва човешките ценности, да има добри социални умения. Младите родители я учат на отговорност, уважение, благодарност, справедливост, толерантност, благоразумие и смирение. Важни умения са постоянството, устойчивостта и умението да се посрещат предизвикателствата на живота. Да не се отказва при неуспех, да бъде адаптивна, вярваща в себе си, преследваща мечтите си - това също е значимо за родителите на Рая.

Благодарим от сърце за знанията, веселието и интересните факти, с които предизвика любопитството ни “кристалната” Дарина Димова!

Вулкан от предизвикателства - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 03 Дек 2023
  Олимпиада по математика 4-12 клас - общински кръг от 09:00ч. до 13:00ч.

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 03 Дек - 20 Дек
 • 20 Дек - 25 Дек
 • 25 Дек - 26 Ян
 • 19 Фев - 02 Мар