bgzh-CNendekkrutrukuz

Приказно пътешествие

16Ян2023

Приказно пътешествие

 251  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Приказно пътешествие - Частна детска градина "Малкият принц"

На гости в Частна детска градина “Малкият принц” посрещнахме семейство Митеви.

Родителите на Рада от втора група имат мисия да възпитат децата си като добри хора, които да разчитат на собствения си морален компас в заобикалящата ни действителност. Най-голямото им желание за децата им е да бъдат щастливи със собствените си избори като възрастни.

Мама Ивелина в момента е по майчинство, за да се отдаде на грижите към братчето на Рада. Преди няколко месеца с приятелка е създала собствено магазинче за дървени играчки и детски книжки. По професия е преводач-редактор с немски и новогръцки език. Татко Боян е ръководител „Дизайн и Криейтив“, а в свободното си време се занимава с традиционен и дигитален арт. Един от основните инструменти на семейството за ефективно родителство е именно съвместното четене на приказки.

На разходка в горите бездънни пое сам-самичко веднъж едно малко мишле...
Из книжката "Грузулак"

Децата от група "Лисичка" посрещнаха семейство Митеви и заедно поеха към приказно пътешествие. С любопитство пристъпиха в чудата дъбрава и откриха какво се случва, когато съобразителното мишле застава лице в лице с лисицата, бухала, змията и един гладен Грузулак. Интересът към приказката не стихваше и децата даваха много точни отговори на въпросите по сюжета й. Във вълшебната гора те се запознаха и с най-старателния дракон в училище - Зог. С вълнение следяха дали той ще успее да спечели златна звезда.

Приключенията не свършиха тук. Г-н Митев прояви талант като нарисува на всяко от децата по един Грузулак и един Зог за спомен от изпълнения с приключения ден, а децата ги оцветиха с много вълнение и старание.

Приказките докоснаха всяко едно от децата и ги провокираха да задават много въпроси и да споделят личен опит. Децата от група "Лисичка" запомниха колко е важно да прояват съобразителност като мишлето и прилежност и старание като дракончето Зог.

Благодарим за ценните уроци, които поднесоха семейство Митеви към децата по един увлекателен начин!

Приказно пътешествие - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

Предстоящи събития

 • 03 Дек 2023
  Олимпиада по математика 4-12 клас - общински кръг от 09:00ч. до 13:00ч.

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 03 Дек - 20 Дек
 • 20 Дек - 25 Дек
 • 25 Дек - 26 Ян
 • 19 Фев - 02 Мар