bgzh-CNendekkrutrukuz

Приказка за приятелството

07Фев2023

Приказка за приятелството

 636  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Приказка за приятелството - Частна детска градина "Малкият принц"

Стойността на приятелството през забавната история на Мечо Пух, Прасчо и Йори - “Давай всичко от себе си”.

Христина и Димитър - родители на Пламена от група “Лисичка” ни бяха на гости в група “Лисичка” на Частна детска градина “Малкият принц”. Мама Хриси по професия е учител, а татко Митко работи също към образователна институция. За тема на гостуването си бяха избрали приятелството.

За начало дамата поведе децата към света на приказките и ги “срещна” с едни особено любими герои - Мечо Пух, Прасчо и Йори. Приказката, която им прочете и чиито герои току-що споменахме се казваше: “Давай всичко от себе си”. Както всяка приказка тази също се хареса на децата, освен това им даде и житейски урок. Той се изразяваше в това, че щом започнеш нещо и го довършиш ще бъдеш горд, а когато това се случва с приятели, ще бъдеш щастлив. Стойността на приятелството беше подчертана през забавната история на героите и със сигурност провокира децата да се замислят.

Последва създаването на творчески проект по темата. Върху голям картон в центъра, на които имаше огромно сърце, всяко дете очерта своята ръчичка, а после я оцвети по свое желание. Група “Лисичка” вече си има своя визуализация на приятелството, която да им напомня гледайки я да бъдат добронамерени към всички. Детското приятелство бе наградено с торта, която криеше във всяко парченце изненада.

За родителството нашите гости споделиха, че имат мисията детето им да расте здраво, любознателно и старателно. Биха желали Плами сама да съумее да избира за себе си.

Най-важното според майката и таткото на Пламена е да я научат на доброта и емпатия. Да разбира човека отсреща и да го приема без предразсъдъци.

Благодарим на милото семейство за приятелското отношение и внимание към децата!

Приказка за приятелството - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 03 Дек 2023
  Олимпиада по математика 4-12 клас - общински кръг от 09:00ч. до 13:00ч.

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 03 Дек - 20 Дек
 • 20 Дек - 25 Дек
 • 25 Дек - 26 Ян
 • 19 Фев - 02 Мар