bgzh-CNendekkrutrukuz

Да си засадим търпение

25Ян2023

Да си засадим търпение

 480  

4.2 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.20 (5 гласа)
Да си засадим търпение - Частна детска градина "Малкият принц"

Очакването на цвят от засадено растение изисква търпение. Така се случва и в живота, ни научи г-жа Тодорова, гост по проект “Добродетели” в Частна детска градина “Малкият принц”.

Гостува ни Славина Тодорова, майка на Боримир от група ”Звездичка”. Професионално тя се реализира като управител на ритейл. Гостуването й, обаче, беше далеч от това направление. Много непринудено, истинско и обогатяващо. Като участник в проект ”Добродетели” на Частна детска градина “Малкият принц”, тя осигури за децата посещение в прекрасен разсадник, където освен срещата с причудливи растения, децата бяха зарадвани с чудесна беседа. Осъзнаха колко важна добродетел се явява търпението, защото само посредством него може да се случват нещата, както в природата, така и в живота. Много търпеливи трябва да сме, за да успеем да се радваме на цъфналото цвете, защото е дълъг процес на чакане, грижа, отговорност. Удивителни за децата се оказаха дръвчетата с миниатюрни лимончета и мандаринки. С интерес разлистваха малки книжки с картинки, окачени по плодни дръвчета, опитвайки се да отгатнат какъв плод ще даде конкретното дръвче. Гледаха, слушаха и накрая действаха.

Прибирайки се в градината, всяко дете имаше възможност да си засади късостъблени лаленца в собствена саксия, която да си украси по свое желание. Малките градинари се справиха успешно, докато се забавляваха много през това време. От тук нататък започва да се тренира търпението, да се оказва грижа и внимание, за да има резултат. В очаквнане сме на нашата пролетна градинка.

”Природата не бърза, но всичко постига” е цитат, вдъхновил г-жа Тодорова при планиране на своето гостуване. Тя смята, че природата дава ценни уроци и следва да “общуваме” активно с нея.

Мисията й като родител е да създаде увереност в детето си, което да търси пътя към щастието си, посредством себеизразяване. Най-важното умение, според нея, е вярата в себе си и независимата мисъл. На това иска да научи и сина си.

Цветна, динамична и забавна беше визитата на Славина Тодорова. Благодарим им за емоциите, които подари на децата!

Да си засадим търпение - 4.2 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 03 Дек 2023
  Олимпиада по математика 4-12 клас - общински кръг от 09:00ч. до 13:00ч.

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 03 Дек - 20 Дек
 • 20 Дек - 25 Дек
 • 25 Дек - 26 Ян
 • 19 Фев - 02 Мар