bgzh-CNendekkrutrukuz

Годишен концерт и награди в начален етап

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Годишен концерт и награди в начален етап
- Частно училище "Малкият принц"

“Хората имат звезди, които не са едни и същи”- казва Екзюпери. “За някои, които пътуват — звездите са пътеводители. За други — те са само малки светлинки. За учените —звездите са проблеми. За бизнесмена - те са притежание. Но всички тия звезди мълчат. А Малкият принц има звезди, каквито никой друг няма... Звезди, които го карат да се смее, като 500 милиона малки звънчета… “

Скъпи ученици,
Вие сте нашите малки звездички, които блестят не само с отразената любов на мама и тати, а със собствена ярка светлина от дарби и таланти. Вие сте звездичките, които пулсират с енергията на творци, в ритъма на създание, баланс и хармония, топлота и красиво човешко общуване, за които копнее Екзюпери.

Радваме се, че звездният Малък принц привлече цяло съзвездие, цяла галактика от звезди - деца, учители, родители и днес, в края на учебната година можем да измерим нашите успехи и в цифри, защото: ”Възрастните обичат цифрите.”

Най-малките ученици, първокласниците, с желание и ентусиазъм се включиха в международното състезание “Математика без граници” и се закичиха с 2 сребърни и 3 бронзови медала. На математическия турнир ”Иван Салабашев” имат престижното трето място. Достойно се представиха в състезанията на Съюза на българските началните учители 10 ученика, а на спортното състезанието “Бързи и сръчни” се окичиха със златните медали.

Техните по-големи приятели, второкласниците, показаха успехи в науката и високи спортни постижения. В математическото състезание “Математика без граници” децата спечелиха 4 златни, 10 сребърни и 12 бронзови медала. До финала на състезанията на СБНУ стигнаха 9 ученици, а в състезанието “Бързи и сръчни” се класираха трети.

Не по-малки са успехите на третокласниците. На състезанието “Математика без граници” учениците спечелиха 2 златни, 7 сребърни и 5 бронзови медала. Бронз донесе и участие в математическия турнир “Черноризец Храбър”. В XIII Национално математическо състезание “Малкият принц” трима ученици се класираха на първо, второ и трето място. Интересите и упоритият труд в областта на информационните технологии бяха оценени и възнаградени на Националното състезание по ИТ “Знайко” с едно трето място и трима ученици в топ 10 на националните финали. До финалите на състезанията на СБНУ стигнаха 7 ученици. Спортният дух донесе бронз на третокласниците на състезанието по лека атлетика за купа “Варна” и пето място на “Бързи и сръчни”.

Блестящо, с отличен успех, се представиха четвъртокласниците от “Малкият принц” на НВО по Български език и литература, Математика, Човекът и обществото и Човекът и природата - среден успех за випуска - отличен 5,86. Заслужено, техните учители Живка Марина и Иваничка Димитрова получиха “Грамоти за качество” и висок професионализъм. Многобройни са медалите и грамотите, спечелени в областта на състезателната математика. С участието си в Международното състезание “Математика без граници” учениците спечелиха 9 златни, 10 сребърни и 11 бронзови медала. Достойно се представиха на Общинския кръг на Олимпиадата по Математика. Заеха престижни места с участията си в “Коледно математическо състезание”, “Европейско кенгуру”, “Великденско математическо състезание” и др. В състезанието “Любословие” на Съюза на учителите филолози наши ученици се класираха на трето място в Националния кръг.

В интердисциплинарната Олимпиада “Знам и мога” 28 деца достигнаха до Областен кръг.

Успехите и постиженията на учениците от начален етап на Частно езиково училище “Малкият принц” не се изчерпват единствено в областта на науката и спорта. На годишния концерт, с който отбелязваме успешния финал на учебната година, освен удостоверенията за завършен клас и степен на образование, бяха връчени и традиционните годишни награди на учениците, утвърждаващи ценностите на "Малкият принц":
“Етично и толерантно поведение”- Радина Трифонова, Гергана Димитрова, Рохит Котари.
“Рицар на книгата” - Егор Гуляев, Алекс Савов, Яна Петърнишки, Йоана Малева, Евгений Шкуратов
Награда за креативност получиха Юлиян Манолов и Християн Георгиев.

Щастливи сме да споделим и поредното признание от МОН - отличие “Неофит Рилски” за Веселина Дамаскова - учител-творец, вдъхновител и координатор на иновативните проекти "СуперУм" и "Креативност и комуникации". Поздрав за труда, постоянството и споделените ценности на звездния екип на “Малкият принц”!

Уважаеми родители, Ваше е най-голямото признание, което очакват деца и учители. Бъдете звездните ни партньори с доверие отдаденост, взаимност в името на НАШИТЕ деца. Пожелаваме си радост да изпълва дните ни, вдъхновение да насочва мислите ни, щастие да вълнува сърцата ни за нови успехи и добруване!

Желаем на всички деца весело лято, изпълнено с незабравими приключения, щури игри и забавления!

Годишен концерт и награди в начален етап - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога