bgzh-CNendekkrutrukuz

Коледен спектакъл "Магьосникът от Оз"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Коледен спектакъл с Частно училище "Малкият принц"

В навечерието на Рождество Христово, децата от начален етап на училище Малкият принц“ сътвориха феерия от емоции в музикално-танцовия спектакъл „Магьосникът от Оз“ по едноимения роман на Лиман Франк Баум.

Вълнуващите приключения на малкото момиченце и странната й дружина, бяха пресъздадени вълнуващо и емоционално, с впечатляваща актьорска игра на четвъртокласниците и вокални изпълнения на английски език.

Диляра Тасим и Пресияна Хикова, в ролята на Дороти, се пренасят от фермата в Канзас, във вълшебната страна на Оз, където заедно с любимото куче Тото се впускат в незабравимо пътуване до изумрудения град. В търсене на пътя към дома Дороти среща Плашилото (Александър Павлов), Тенекиения човек (Роман Иванов) и Страхливия лъв (Ивелин Димитров), които поемат по жълтите павета със смелото момиче. Как се живее без мозък, без сърце и без кураж? Търсейки най-ценното за всеки от тях, те тръгват с Дороти с надеждата, че добрият вълшебник ще изпълни и най-съкровените им желания. Преди срещата с Великия магьосник (Калоян Кръстев) преминават безброй препятствия, създадени от Злата вещица от запада (Лея Неделчева), но им помага Добрата вълшебница от север (в ролята - Неда Маргитина и Биляна Димитрова).

Заслужени аплодисменти получиха фермерите от Канзас (учениците от II клас) и жителите на пълния с лакомства Мънчкинсленд (учениците от III клас), които сътвориха истински туистър на сцената. Мечтите на Дороти за страната под дъгата, в чуден валс пресъздадоха децата от I клас, а в ролята на най-малките обитатели от вълшебната страна на Оз се превъплътиха децата от детска градина “Малкият принц”.

И както във всяка вълшебна приказка се случват чудеса, така и в нашата, добротата възтържествува и всеки герой получи своя ценен дар.

С благодарност към творческия екип учители: Катя Димова и Полина Добрева – режисура, хореография и танци, Емил Тачев – вокални изпълнения и музикално оформление, Радка Петрова – декори и Мирослава Стоянова - грим и прически.

Нека в навечерието на Коледа си пожелаем доброта да изпълва сърцата ни, топлина да грее в домовете ни и светлина да озарява мислите ни!
Весели празници!

Коледен спектакъл "Магьосникът от Оз" - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога