• Последни събития
  • Иновативно училище
  • Английски език
  • icon Акценти
  • Франкофония
  • Най-четени
  • icon Видео архив
Видео Канал Малкият принц в YouTube
След нас:

Седмица на Франкофонията

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Бал с маски в Частно училище "Малкият принц"

Бал с маски събра младите франкофони в магията на танца и светските обноски в училище “Малкият принц”

Празникът на френския език и култура завърши тържествено с танцовото събитие, на което властваха красотата, музиката и аристократичните обноски.

Бъдещите франкофони - четвъртокласниците направиха своя дебют и откриха бала с красив танц, с който дадоха своята категорична заявка скоро да станат част от френското общество в училище. Сред игри и много музика учениците демонстрираха своите официални тоалети, но също така и своите танцувални умения. Многоуважаемото жури бе изключително затруднено да отличи кой от участниците да вземе приза “Най-оригинален бален костюм” и “Най-добър танцьор”. С много настроение се поздравихме с успешно преминалата Седмица на Франкофонията и си пожелахме до нови срещи, разбира се, на френски!


И тази година училище “Малкият принц” бе поканено да се включи в градското отбелязване на празника на френския език. Домакин отново бе Club Vintage 33, който събра франкофони от различни поколения. Организаторите от Алианс Франсез - Варна и Френският културен институт бяха подготвили истинска палитра от сценични изпълнения. Младите франкофони на училище “Малкият принц” пренесоха публиката в вълшебния свят на героя на Екзюпери и припомниха вечните истини за любов, приятелство, отговорност.


Прекрасен завършек на една прекрасна Седмица на Франкофонията!

Мили приятели! Благодарим ви, че бяхте част от франкофонския празник и събития по време на Седмицата на Франкофонията в училище “Малкият принц”!
За една седмица училището живя “по френски” - празници, музика, състезание по петанк, изненади до …. следващия Празник на Франкофонията!

Седмица на Франкофонията - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Подобни събития