bgzh-CNendekkrutrukuz

24 май! Годишни номинации!

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Годишен концерт в  Частно училище "Малкият принц"

24 май – Духовната сила на човешката мисъл е в словото, а вълшебството на буквеното слово материализира духовността.

{socialbuttons}

В навечерието на 24 май поздравяваме нашите учители, които с вдъхновено слово, всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието, събуждат детската мисъл, вълнуват детската душа, провокират трайни интереси за знания, умения и творчество.

Почит, уважение и признание за великото начало, уважаеми учители! Честит празник!

С празнични фанфари, зала „Вапцаров“ отново събра ученици, родители, приятели и гости по случай най-обичания български празник – 24 май. Тържественият концерт започна с почит към светото дело на Кирил и Методий – с кратък театрален етюд „Създаването на славянската азбука“, пресъздаден от учениците от VI клас. Със забавни песни и артистични танци, с много настроение и усмивки, учениците от начален курс заредиха емоционално всички присъстващи в залата.


По традиция, бяха връчени годишните номинации за учебната 2013-2014 година. С най-много отличия се оказаха четвъртокласниците - най-малките “абитуриенти” на училището. Със завършването на началната образователна степен, класният ръководител - г-жа Веселина Дамаскова обяви, че всяко едно дете трябва да бъде наградено, но на сцената има време да отличи само Никола Иванов и Мила Първанова за призовите места на областни, национални и международни олимпиади и състезания и Маги Кастро - с номинация за етично и толерантно поведение. Всеки ще получи своята персонална оценка и награда на 27 май, когато децата ще представят своето портфолио пред родителите си. Колективната номинация за “вдъхновен екип” получи четвърти клас, а г-жа Дамаскова, обучен от проф. Лозанов учител-сугестопед - заслужи наградата “Учител - творец”.


С много емоции, вдъхновени слова и бурни аплодисменти бяха връчени и номинациите: “Учител на годината” на г-жа Полина Добрева, “Любим учител” на г-жа Катерина Трифонова, “Рицар на честта“ на Веселин Димитров от V клас, “Креативност и творчество” на Мария Стоянова от V клас. За първи път бе връчена наградата “Рицар на книгата” на Александър Русев от VI клас, а традиционният приз “Златната ръчичка” получиха Елица Станиславова и Виктория Даскалова от II клас, съответно за постижения в областта на изобразителното изкуство и в областта на пластиката.


В края на концерта класният ръководител на седми клас - г-жа Катерина Трифонова отличи Никола Кючуков, Калина Магурева, Кандела Кокаль, Симона Великова за активно усвояване на учебния материал, етични взаимоотношения, проявени креативност и отговорност, и споделени ценности през целия курс на обучение. Симона Великова получи и номинацията “Ученик на годината” - за отличен успех - 6.00 от I-ви до VII-ми клас. От Випуск 2014 на IT Гимназия “Екзюпери”, на сцената в зала “Вапцаров” представител на абитуриентите бе Елица Недялкова, която получи Златен медал - Отличник в гимназията през целия курс на обучение.


Празничният концерт завърши с покана за участие в градското шествие по случай 24 май - празникът на славянската писменост, на българската просвета и култура.


24 май! Годишни номинации! - 5.0 out of 5 based on 4 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога