bgzh-CNenrutruk

За да остане българското

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (6 гласа)
За да остане българското - Частно езиково училище "Малкият принц"

В последната юнска седмица учениците от 5. и 6. клас се включиха в летните занимания на Частно езиково училище "Малкият принц" по проект "Успех за теб".

Под надслов "За да остане българското" децата развиваха своите творчески умения, нагдрадиха ценни знания за родния фолклор, учеха чрез правене, емоция за преживяване. Чрез разнообразни игри, разходки из природата, посещение на Етнографския музей, учениците се потопиха в старобългарските традиции и занаяти. Под звуците на кръшни народни танци, с усмивки и настроение започваше всеки ден.

Интерактивната програма съчетаваше много забавления, интересни предизвикателства, изработка на глинени съдове, бродерия, рисуване на шевици и правене на баници. В работилницата те имаха възможност да се докоснат до традиционни занаяти, да усетят силата да направят нещо с ръцете и да го украсят с цветовете на българщината. Дейностите през седмицата бяха фокусирани върху развитието на умения като критично мислене, емоционална интелигентност, самосъзнание, учтивост, споделяне и сътрудничество. Стартиралият проект “Успех за теб” е съфинансиран от Европейския съюз, по програма “Образование”- 2021-2027 на МОН.

За да остане българското - 5.0 out of 5 based on 6 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога