bgzh-CNendekkrutrukuz

Ксения Кашкина: млада природозащитница с голямо сърце

4.5 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.50 (8 гласа)
Ксения Кашкина: млада природозащитница с голямо сърце - Частно езиково училище "Малкият принц"

Ксения Кашкина е ученичка от 6. клас, която има страст към природата. През лятото на 2023 г. тя участва в изследователската програма Big Butterfly Count, където наблюдава и изучава различни видове пеперуди. Проектът ѝ е представен на Националното състезание по природни науки и екология, където бе удостоена с четвърто място.

Ксения Кашкина живее в град Варна. От малка е влюбена в природата и често прекарва свободното си време сред горите, полята и реките. За нея е важно да знае повече за околната среда и да се грижи за нея.

През лятото на 2023 г. Ксения участва в изследователската програма Big Butterfly Count, която се провежда в над 40 държави по света. Целта на програмата е да се съберат данни за популациите на пеперудите и да се оцени тяхното състояние.

Ксения прекара два месеца в наблюдение на пеперудите в района на Варна. Тя записваше видовете, които срещаше, броя им, както и къде и кога са били наблюдавани. Събра и снимки на някои от пеперудите, които срещна.

Проектът на Ксения беше представен на Националното състезание по природни науки и екология, където спечели четвърто място. Журито оцени нейния труд и ентусиазъм.

Нестихващото ѝ любопитство и любов към природата ѝ донесоха още една награда през същия месец – Първо място на VII Национален конкурс "Красива природа, красива наука". Ксения представи хербарий от красиви цветя, които е събрала през последните две години.

Ксения Кашкина е пример за млад човек, който е страстен към природата и се стреми да я защити. Тя е вдъхновение за всички, които обичат околната среда.

Ксения Кашкина: млада природозащитница с голямо сърце - 4.5 out of 5 based on 8 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога