bgzh-CNenrutruk

Избори за президент на училищната общност

3 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.00 (2 гласа)
Избори за президент на училищната общност - Частно езиково училище "Малкият принц"

По традиция в началото на месец октомври в училище “Малкият принц” кипи трескава подготовка за предстоящите избори за президент на Училищния парламент

Ученическото самоуправление е важна част от философията и ценностите, изповядвани от учениците на училище “Малкият принц”. Да заявиш категорично и отстояваш своята позиция в училищната общност, да работиш наравно със своите съученици за създаването на едно още по-креативно и развиващо потенциала училище, да носиш отговорност за своите решения и действия - това е малка част от уменията и компетенциите, които структури като училищния парламент има за цел да развива чрез своята дейност.

Всеки прогимназиален клас избра още в първите учебни дни свой представител - кандидат за президент. Гласуваното доверие от съучениците е отговорност и кандидатите подходиха с необходимата сериозност за подготовка на своите предизборни кампании. Представените пред съучениците им речи, накараха всички да се замислят с какво биха могли да бъдат полезни в училищната общност.

На 6 октомври се проведоха избори за президент на Ученическия парламент. Всеки ученик от прогимназиалните класове имаше правото да даде своя глас за своя избраник. С близо 40% от гласовете президент на училищната общност за учебната 2023/2024 година бе избрана г-ца Мишел Георгиева от VIIб клас.

Пожелаваме успешна работа с мисъл за училището на целия й екип: Ева Тодорова (Vа клас), Стелиян Колев (Vб клас), Константин Върбанов (VIа клас), Александър Димитров (VIб клас) и Кристиан Костов (VIIа клас).

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога