bgzh-CNendekkrutrukuz

Детска изложба Художниците на “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Детска изложба - Частно езиково училище "Малкият принц"

Младите дарования от школата по изобразително изкуство към Частно езиково училище “Малкият принц” представят своята годишна изложба с картини в пространствата на Фестивален и конгресен център - Варна.

В навечерието на 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност, се състоя откриване на Детска изложба Художниците на “Малкият принц” на тема “Децата и книгите”. Нашите малки художници споделят своите творби със сърдечната варненска публика от 22 май до 4 юни, по повод 30-годишния юбилей на иновативната образователна структура - Частно училище и детска градина "Малкият принц" и Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери".

Изложбата бе открита от известния варненски художник г-жа Калия Йорданова. Като познавач на детското изкуство и творец със сърце, отворено към всичко красиво, тя отправи сърдечни поздрави към талантите на “Малкият принц”. Връщайки ни към изконните ценности на българската душевност, традиция, култура и познание, тя сподели, че “Изкуството е храна за душата, а науката - за разума.” Представи своя прочит на детските творби и отличи децата, чието развитие с интерес следи от години.

С езика на цветове, багри, линии и щрихи детската рисунка разказва не само за външния свят около нас, но и за невидимата вътрешна вселена на детето. Повече от 50 деца получиха грамота за участие в своята първа или поредна изложба. Удостоени с Арт отличие “Златната ръчичка” - 2023 година са Виктория Николова от 4. клас и Амина Аттури от 8. клас, за своята отдаденост към изкуството, естетически усет, въображение, креативност и многообразието от усвоени техники.

Емоционалните моменти са запечатани в снимки, които можете да видите ТУК.

Насладете се на детското въображение в празничните дни от 22 май до 4 юни. Очакваме Ви!

Детска изложба Художниците на “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 1 vote
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога