bgzh-CNendekkrutrukuz

Това го знам

28Мар2023

Това го знам

 581  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Това го знам - Частно езиково училище "Малкият принц"

"Празник на знанието" в Частно езиково училище “Малкият принц”.

Празникът на знанието за първокласниците от интернационалния Iб клас премина под формата на игра, наречена "Това го знам!". Децата работиха в отбори - “Многознайко”, “Любознайко” и “Любопитко”, за да покажат своите знания по български език. Забавляваха се с игрите за звучни и беззвучни съгласни, за съставяне на нови думи от първите срички на други думи, образуваха съобщително, въпросително и възклицателно изречение, направиха упражнение за словоред. В познатата за тях игра "Кубчето на Блум", упражниха по-сложни езикови задачи и мисловни умения от различно ниво, според йерархията от таксономията на Блум и множество интелигентности по Гарднър. Пред погледа на компетентното жури, първокласниците се справиха с лекота и доказаха, че са креативни и последователни в приложение на овладяните знания.

"Всички възрастни хора са били най-напред деца. Но малцина от тях си спомнят за това.”
Родителите също участваха в “Празника на знанието”. За тях изненадата бе "Приказното колело", което ги върна назад във времето, когато те самите са били първокласници. Предизвикахме ги със забавни тестови въпроси, свързани с вълшебния свят на приказките, подпомагани от своите деца.

Награда за старанието е първата книга за учениците - Читанката. С песен всяко дете гордо заяви "Вече мога да чета", а със своята първа читателска карта, ще може да посещава детския отдел на Регионална библиотека "Пенчо Славейков". Вижте тук

Пожелаваме на учениците любов към знанието, вълнуващи приключения и открития в света на науката!

Споделяме с Вас искреното вълнение и радост в очите на първокласниците, както и гордостта на техните родители и учители: Вижте тук

Това го знам - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога