bgzh-CNendekkrutrukuz

Детска изложба Художниците на “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Детска изложба - Частно езиково училище "Малкият принц"

26-та поредна година любовта към изобразителното изкуство обединява таланта на малките художници от Частно езиково училище “Малкият принц”.

Повече от четвърт век децата от Частно езиково училище "Малкият принц" творят и мечтаят заедно върху рисувателните листи! С изразните средства на изобразителното изкуство те ни убеждават, че “най-хубавото се вижда само със сърцето”. В навечерието на светлия български празник - 24 май, се състоя откриването на двуседмичната детска изложба, когато пред микрофона г-жа Ваня Маркова - галерист и поет, познавач на изкуството и творец със сърце, отворено към всичко красиво, представи изложбата и връчи грамоти и отличия на децата от I и II клас.

Никой не познава по-добре как възниква и се развива детската творба от учителя, който съпътства ръката на младия художник - от първия до последния щрих върху рисувателния лист. Учителка Марина Маринова, награди по-големите ученици от трети клас. Тя е преподавател и ръководител на школа по изобразително изкуство в начален етап на Частно езиково училище “Малкият принц”. Възпитаник на Националното училище по изкуствата “Добри Христов” - гр. Варна, със специалност “Графика”. Има бакалавърска степен “Пространствен дизайн”. Работи в областта на акварела и прави самостоятелни изложби.

Прозвуча и музикален поздрав за художниците на “Малкият принц” с полъх на морски бриз и цвят на ярко слънце е песента “Само лято” в изпълнение на Елица Зурнаджиева и Сара Събева от 2. клас. Учителка Ренета Дончева - преподавател и ръководител на школа по изобразително изкуство в прогимназиален етап на Частно езиково училище “Малкият принц”, връчи грамоти за участие в изложбата на учениците от IV, V, VI клас. Младият преподавател завършва Националното училище по изкуствата “Добри Христов” - гр. Варна със специалност “Графика”. Бакалавърска и магистърска степен получава във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”, специалност “Живопис”. Има професионална квалификация за придобиване на педагогическа правоспособност. Към момента е докторант последна година по История на изкуството към катедра “Изкуствознание” във Велико Търново. Зад гърба й са седем самостоятелни изложби и много участия в конкурси. Творец с преподавателски и академичен опит. Художествените й предпочитания са главно в областта на живописта и рисунката.

Кулминация на събитието бе връчване на наградата “Златната ръчичка” от г-жа Татяна Петрова - Директор на Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц” и Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери”. Носител на арт отличието тази година е Мила Капричева, ученичка от 7. клас.

Благодарим на художниците на “Малкият принц”, които със своите златни ръце ни вдъхновяват да отворим очите и сърцето си за красотата и доброто около нас. Още един музикален поздрав бе отправен към творците на “Малкият принц” с песента “Последен танц” в изпълнение на Мирая Кръстева от 6.а клас. Детската рисунка крие много тайни. С езика на цветовете и контурите тя разказва не само за външния свят около нас, но и за невидимата вътрешна вселена на детето. Каним Ви да се потопите във вълшебния свят на детските рисунки на 1 ет. във Фестивален и конгресен център гр. Варна. На добър час на изложбата “Художниците на Малкия принц”!

Детска изложба Художниците на “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога