bgzh-CNendekkrutrukuz

Разходка във времето в центъра на казашката култура

4 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.00 (12 гласа)
Разходка във времето в центъра на казашката култура - Частно училище "Малкият принц"

На 28 май 2021 г. ученици от клас 6 „А“, придружени от учителката си по руски език Марина Тодорова, посетиха музея в село Казашко.

Това бе специална награда за класа, които безапелационно победиха в руското състезание, посветено на празника Масленица през месец март.

Учениците бяха топло посрещнати от кметицата на селото, Гергана Петкова – единствената жена-атаман в България.

Музеят, събрал историята на Казашко, е и център на казашката култура, единственото място в България, където се съхраняват обичаите, културата и религията на казаците старообрядци. Там ученици видяха предмети от поминъка на старообрядците - носии, стари снимки на казаците с дълги бради и други символи на обичаите и духовността им. Разходката им във времето продължи в съседна на музея стая, там, където учат най-малките жители на селото руски език, религия, култура и история. Децата от училище “Малкият принц” с трепет седнаха на техните стари чинове от миналата епоха.

Впечатлени от радушното посрещане, богата култура на руските традиции и не на последно място - красивото Варненско езеро, шестокласниците обещаха отново да се гмурнат в приказния свят на руския език и традиции.

Разходка във времето в центъра на казашката култура - 4.0 out of 5 based on 12 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога