bgzh-CNendekkrutrukuz

Математическо състезание “Малкият принц” 2021

4.0434782608696 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.04 (23 гласа)
Онлайн математическо състезание - Частно училище "Малкият принц"

Второто онлайн издание на Математическо състезание “Малкият принц” отправи предизвикателство към любителите на царицата на науките от всички краища на България.

Над 120 бъдещи първокласници и два пъти повече ученици от 1-ви до 4-ти клас се включиха в математическия маратон, продължил през целия ден на 17 април. За решаване на задачите отново бе предвидена едночасова продължителност, но във време по избор на всеки състезател, според ангажиментите и възможностите за работа в онлайн среда.

За пореден път провокирахме децата да покажат своята креативност, логическо мислене и творческо въображение, макар и онлайн, пред екрана на монитора. Щастливи сме, че за най-малките математици успяхме да предоставим и видеозапис на условията на задачите, което да даде максимална представа на децата за начина на провеждането на състезанието в реална среда.

Споделяме с всички любопитни задачите на всички възрастови групи. На 29 април ще публикуваме резултатите и класирането, а всеки състезател ще получи подробно описание на получените точки и сертификат за участие.

Аплодисменти за всички смели математици, които се включиха в Математическо състезание “Малкият принц” с увереност, упоритост, съзнателност и самостоятелност на 17 април 2021 година!

Публикуваме списък с резултатите на всички участници по номера и отличените състезатели. Всеки участник вече е получил подробен отзив за резултатите си, присъдените точки на отворените въпроси, верните отговори и описание на решенията на задачите.

Поздравяваме най-малките и най-амбициозни участници в състезанието - децата от подготвителни групи/класове, чиито отлични резултати с максимален брой точки надминаха 40%. Девет първокласника са решили вярно всички задачи, отличените второкласници са се затруднили с решаването на едно задание, а най-добрите от третокласниците не са успели да разгадаят само две от тях.

Състезателите от Варна и региона, класирали се на първо място, получават един ден в Лятно училище “Малкият принц”, а на участниците от страната ще се предоставят мнемотехники за бързо, лесно, ефективно и забавно учене, което ще се осъществи онлайн. Призьорите на второ и трето място получават ваучер за участие в едно занятие на школа “СуперУм”. Четвъртокласниците, класирали се на призовите места, ще имат възможност да кандидатстват без конкурсен изпит за математическата паралелка на училище “Малкият принц”.

Наградените участници ще получат по имейл сертификат за призово място и подаръчния ваучер.

Резултати от Онлайн математическо състезание “Малкият принц” 2021

Резултати на Подг. група
Резултати на 1 клас
Резултати на 2 клас
Резултати на 3 клас
Резултати на 4 клас

Призови места от Онлайн математическо състезание “Малкият принц” 2021

Наградени участници

Задачи от Онлайн математическо състезание “Малкият принц” 2021

Задачи и отговорина Подг. група
Задачи и отговори на 1 клас
Задачи и отговори на 2 клас
Задачи и отговори на 3 клас
Задачи и отговори на 4 клас
Математическо състезание “Малкият принц” 2021 - 4.0 out of 5 based on 23 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога