bgzh-CNendekkrutrukuz

Мисловни карти

02Апр2021
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (9 гласа)
Мисловни карти - Частно училище "Малкият принц"

Ключ към потенциала на ума

Да учим, да мислим, да създаваме, да се развиваме, да изпитваме щастие, е възможността да бъдем иновативни, да живеем пълноценно и да постигаме целите си.

Но как да използваме информацията, с която разполагаме?
Ученето и запаметяването на факти, които можем да открием на клик разстояние с мишката, отегчават младите хора и ги лишават от възможността да търсят, изследват, експериментират, откриват и действат.

Развитието на паметта, вниманието, търпението са важни, но как ги възпитаваме? Все още ли се съмняваме, че креативното мислене се превръща от предимство - в необходимост за успешното личностно и професионално развитие на човека? Не е ли време да говорим за необходимостта от нова образователна парадигма?

В тази посока екипът на Частно езиково училище "Малкият принц" създава образователен модел, търсещ промяна в тенденциите на бъдещото образователно развитие. Създаваме проактивна педагогическа среда, отговаряща на енергията и интересите на децата и тийнейджърите от дигиталното общество.

Училище "Малкият принц" е иновативно още от своето основаване през далечната вече 1995 година. Променихме организацията, учебния план, режима, методите и внедрихме авторски програми: Философия на поведението, Детето на 21 век, Дисциплина чрез сътрудничество, Инструменти за мислене - по Едуард Де Боно и не на последно място - методът Сугестопедия на българския неврофизиолог, психотерапевт и педагог Георги Лозанов. Възможността да сложим логото за иновации дойде от МОН едва през 2017 година. Защитихме успешно три иновативни педагогически технологии: Креативност и комуникации, „СуперУм“ и STEM експедиции.

Използваме богат арсенал от изследователски подходи, различни мнемотехники за запаметяване на думи, стихотворения, текст и мисловни карти за бързо и лесно учене.
Книгите - мисловни карти по български език и по математика за ученици от I до IV клас, които представяме пред Вас, са резултат от креативната дейност на деца и учители по иновацията "СуперУм".
Благодарим ви, деца, за неукротимата творческа енергия и вдъхновение, с които изпълвате дните ни!
Благодарности на колегите: Веселина Дамаскова - мениджър иновации, Живка Марина, Иваничка Димитрова, Надя Попова, Нина Стоянова, Камелия Габърска, Галина Георгиева, Радка Иванова, Ваня Шиячка - учители творци, отдадени на децата и на каузата на "Малкият принц".

Мисловни карти - 5.0 out of 5 based on 9 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога