bgzh-CNendekkrutrukuz

3 март - Национален празник на България

4.75 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.75 (4 гласа)
3 март - Национален празник на България - Частно училище "Малкият принц"

На днешния ден празнуваме свободата! Тази година се честват 143 години от Освобождението на България от османско владичество. Датата 3 март се свързва с подписването на Санстефанския мирен договор през 1878г., който слага край на Руско-турската война, наречена Освободителна.

По традиция на днешния ден полагаме венци на ключови места в цялата страна, почитайки паметта на заслужилите и загиналите борци за България. Смиряваме се при спомена за техния жертвоготовен подвиг, спомняме си, че сме наследници на един велик, силен и горд народ.

Учениците от училище “Малкият принц” бяха провокирани от темите на тазгодишния конкурс, организиран между класовете, и се потопиха в размисли за свободата, за любовта към род и родина, за значимостта на славното ни минало. Бяха сътворени разкази, стихотворения и есета, сред които се отличиха поетическите постижения на Амина Атури, Кремена Калчева и Антон Клименко. А Йоана Малева въплъти идеите си за празника в оригинален фотографски натюрморт. Честит празник, България!

3 март - Национален празник на България - 4.8 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога