bgzh-CNendekkrutrukuz

Левски през погледа на второкласниците

4.75 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.75 (12 гласа)
Левски през погледа на второкласниците - Частно училище "Малкият принц"

Три учебни часа в размисли за подвига на Левски организира учителка Живка Марина.

Учениците от втори клас четоха и разсъждаваха върху тематични художествени творби, слушаха песни за Дякона, отговориха емоционално на въпроса: "Какво бих казал/казала на Левски, ако сега е пред мен?" и претвориха в рисунки своята почит към Апостола.
Представяме съкровенните детски думи и портрети във виртуална изложба.

Калин: Апостоле, ти си най- големият спасител на българския народ. Силен си. Смел си. Левски, обичам те с цялото си сърце заради това, което направи за България! Аз искам ти да знаеш,че много съм се натъжил, заради твоето обесване. Жалко, че нищо не съм могъл да направя, защото не съм бил роден. Каквото ти си мислил и аз мисля като теб.

Еленор: Василе, ти си направил много за нас и за България. Наистина си Апостол на свободата! Ти ми помагаш дори, когато те няма - с духа си. Със смелостта и силата си ти ни подбуждаш. Помагаш на България и сега, а те няма… с твоя дух - смел и силен. Знам,че си синеок. Знам,че имаш руса коса. Знам, че ти си големият герой!

Ярослава: Левски, ти си спасителят на България. Държиш в себе си душата на лъв и на истински патриот. Без теб България нямаше да е същата. Ти си най-големият герой! Аз съм във втори клас и живея в България. Мисля, че знам какво си чувствал, как си страдал, че не можеш да видиш България свободна.

Станислав: Левски, ти си всичко за мен. Спасил си нашата родина. Ти си герой! Аз винаги ще помня сините ти очи. Знам, че са те обесили несправедливо. Искам да видя парчето от твоята коса, която си отрязал преди бесилото. Винаги ще те помня! Аз най-любя България и тебе!

Мартин: Благодаря ти, Левски! Ти си всичко за нас и нашата Родина. Учиш ме никога да не се предавам. Няма да се предам! Ти си нашият Апостол. Ще помня твоята саможертва и твоите сини очи. Аз искам сини очи като твоите. Възхищавам се на твоя силен дух и че никога не си се отказал. Ангелите ми “казаха”, че си бил смел. Като теб ще пазя България в сърцето си!

Левски през погледа на второкласниците - 4.8 out of 5 based on 12 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога