bgzh-CNendekkrutrukuz

Семинар-дискусия на тема "Живот с тийнейджър - предизвикателство и възможност"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Живот с тийнейджър - предизвикателство и възможност - Частно училище "Малкият принц"

Академия за ефективно родителство Ви кани да се включите в семинар-дискусия на тема "Живот с тийнейджър - предизвикателство и възможност".

Уважаеми родители,
След провеждането на семинар-дискусията “Общуване в семейството”, имаме удоволствието да Ви поканим да се включите във второто за годината събитие, организирано от Академия за ефективно родителство към Частно езиково училище “Малкият принц”, на тема "Живот с тийнейджър - предизвикателство и възможност" на 13-ти март, събота, от 11:00 до 12:30 часа.

Регистрация за участие

Най-голямото предизвикателство за родителите е да се сблъскат с промените в характера на подрастващите деца. Юношеството увлича младежите във вихър да обследват и преживяват собственото си съзразяване. Всеки е призван да преодолее известни препятствия и кризи, предизвикани от вътрешния му Аз или от натиска на средата. Трудността при прехода зависи от индивидуалната чувствителност, ранимост или от придобитата нова сила. Тази зона понякога е земетръсна и осеяна с минни полета, когато не са надмогнати сътресенията от миналото. Всички ще трябва изцяло да мобилизират волята си за живот и енергия на своя устрем към бъдещето, за да преживеят сбогуването със собственото си детство. През този труден, понякога мъчителен период от живота, когато се изгражда личността, когато юношата се лута, търси се, експериментира, родителите, учителите и обществото имат огромната отговорност да го подкрепят, да му помогнат да премине по-безболезнено към зрялата възраст. Зачитането на проблемите на младите хора, уважавайки личността им и естествената потребност от свобода, към която се стремят, подкрепени с доверие в силите и възможностите им, дава шанс за самонаблюдение, самоактуализация и развитие.

В този семинар ще разгледаме:
Доверителната връзка и комуникацията с тийнейджърите
Критичността на възрастта
Притеснителното поведение
Най-често допусканите грешки от родителите в стремежа да предпазят децата си
Юношеският гняв - способността пламенно и поривисто да отстояват себе си
Причините за училищните “провали”
Неуспех и неудовлетвореност в училище
Как юношите рестартират неотработените полета на родителите?
Родителските възможности за промяна през кризата на юношите.

13-ти март, събота, от 11:00 до 12:30 часа.
Такса: 30 лв.
Краен срок за регистрация и плащане: 11.03.2021 г.
Начин на провеждане: виртуално. Допълнително ще получите линк за срещата на имейла, който посочите във формуляра.
Очакваме Ви с нетърпение и радост!

Регистрация за участие

Семинар-дискусия на тема "Живот с тийнейджър - предизвикателство и възможност" - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога