bgzh-CNendekkrutrukuz

Първо онлайн математическо състезание “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
Първо онлайн математическо състезание - Частно училище "Малкият принц"

Екипът на Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц” има амбицията да организира и проведе първото онлайн математическо състезание на 9 май 2020 г.

Математическо състезание “Малкият принц” се провежда от 2007 година за деца от подготвителни групи/класове и ученици от I-ви до IV-ти клас. В състезанията се включват хиляди участници, а от три години се провежда дистанцонно в други населени места в България.

В условията на виртуално обучение, онлайн математическото състезание е предизвикателство за детската креативност, логическото мислене и творческото въображение. Провокация за изява на математически знания, умения и компетенции! Състезание за устойчивост на волята и характера. Състезание със самите себе си!

Отчитаме факторите на домашната среда, затова съставихме “Кодекс на честта”, с който всички участници - състезатели и регистратори да се запознаят и спазват. От нас, възрастните зависи как ще проведем онлайн състезанието - като празник на вдъхновението за математическа изява на децата, или като конкурс за изявен математически ментор.

Отново предвиждаме всеки състезател да получи сертификат за участие, а за награда - виртуална изненада “Приказка за математика” - дигитално пътешествие в света на математиката с логически и творчески задачи.

Регламент на състезанието

Регистрация за участие

Регистрацията на участниците продължава до 7 май 2020 г.

Задачи

Тренировъчен вариант на задачите
от Първо онлайн математическо състезание
„Малкият принц”

Подготвителен клас/група - Задачи
Първи клас - Задачи
Втори клас - Задачи
Трети клас - Задачи
Четвърти клас - Задачи
Първо онлайн математическо състезание “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 7 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога