bgzh-CNendekkrutrukuz

Вълшебството на природата - от гъсеница до пеперуда

27Окт2023
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Вълшебството на природата - от гъсеница до пеперуда в "Малкият принц"

На гости в Частна детска градина “Малкият принц” бяха семейство Рицуто, родители на близначките, Мартина и Франческа от група “Приятелство”.

Определят себе си като интернационално семейство. Марти и Франчи са родени в Малта, татко им е италианец, а майка им Цвети е израснала в Африка. Споделят, че винаги са заобиколени с много хора от различни националности. Това е и нещото, което много харесват в детската градина, че е доста “цветна”, с деца от различни националности. Интересна и изключително образователна презентация беше подготвила майката на близначките. Темата за процеса на метаморфоза на гъсеницата в пеперуда, нещо което звучи доста сложно, на децета се поднесе по достъпен и вълнуващ начин.

След като бяха запознати с образователната част, децата получиха материали за апликиране и рисуване. Със съдействието и ясните насоки на родителите на Марти и Франчи, децата успяха да сътворят чудесни проекти - пеперуди. Децата останаха щастливи и удовлетворени от резултатите си, а за награда майката на близначките ни, ги прегърна и зарадва с четене на една от любимите ни приказки “Трите прасенца”.

Ето какво сподели за преживяването си мама Цвети: “Беше много забавно, много интересно да се чувстваш майка на повече от две деца”. На въпроса какви са впечатленията от работата на децата, тя отговори по следния начин: “Като за деца на тяхната възраст се справиха много добре, слушаха и изпълняваха поставените задачи.” Дамата сподели и впечатления от обстановката в детската градина.

“Помещенията са с много свежи цветове, светли и уютни, обособени с много и различни играчки. Не на последно място много ни харесва хубавата и голяма площадка, която имате, защото времето прекарано навън за децата е много важно.” Оправи и благодарност за инициативата родителите да бъдат гости в детската градина. Сподели с нас, че ежедневно техните момичетата споделят за времето прекарано в градината и децата, с които са в групата, особено с които са изкарали вече една година. Доволни са, че вече са се опознали много добре. Още едно важно споделяне: “Радваме се и се надяваме да продължават с тях и за напред, защото освен децата и ние с много от родителите си създадохме отношения извън детската градина.” Определно ценността - екипност, която споделяме в ежедневната работа дава своите резултати на различни нива.

Благодарности към семейство Рицуто за готовността и всеотдайността да бъдат първи гости в група “Приятелство” в самото начало на учебната година!

Вълшебството на природата - от гъсеница до пеперуда - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 27 Юни 2024
  Бал на випускниците 2024 - VII - XII клас Цял ден

 • 30 Юни 2024
  Летен лагер Пампорово от 09:00ч. до 10:00ч.

 • 06 Сеп 2024
  Ден на Съединението на България Цял ден

  Съединение на Източна Румелия с Княжество България. Официален празник.

 • 27 Юни - 07 Сеп