bgzh-CNendekkrutrukuz

Трети март

03Мар2023

Трети март

 221  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (1 глас)
Мартенка в детската градина - Частна детска градина "Малкият принц"

Денят на Освобождението на България беше тържествено отбелязан в Частна детска градина “Малкият принц” с две събития, наситени с патриотичен заряд и силни емоции.

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!

По традиция децата от предучилищна група посетиха своите приятели от 1. клас на училище ”Малкият принц”. Собственоръчно изработени, с много старание национални флагове държаха в ръцете си, докато с гордост рецитираха тематични стихове. Изключително въздействащо беше представянето им. Благодарствени думи и възторжени гласчета възхваляваха родината и героите й, дали ни свободата и честта да се наричаме българи. Няма нищо по-окуражаващо в днешно време от децата, засвидетелствали своята почит към България. Само тогава, когато от детска възраст се осъзнава и преживява силата на българския дух нацията, ни ще бъде съхранена. Децата от група “Розичка” показаха своята обич към свидната ни татковина. В края на гостуването си, заедно с първокласниците, изпяха тематична песен. Единомислие, приемственост и почитание се усещаха през цялото време.

Конкурс “Моята България” беше второто събитие по повод честването на 3 - ти Март. Представители от всички възрастови групи взеха участие в петте категории - рисунка, проект, стихотворение, народна носия и песен. Най-малките участници на 3-годишна възраст, облечени в народни носии, излъчваха гордост, докато представяха своите песни и стихчета. Много старание и творчески усет бяха вложени от всички участници в креативните проекти и прекрасните рисунки. Децата споделиха, че са ги изработили съвместно със своите родители. Именно от семейството се заражда любовта към родината и чувството за национална принадлежност. Артистистични и пламенни бяха изпълненията на народните песни и стихотворения по повод на Освобождението.

Предизвикателството за журито да бъдат обективни и да излъчат победители в категориите, доста ги затрудни. В края на конкурса всеки участник беше награден с грамота за отлично представяне и всички заедно изпяха песента “Знамето ни е трицветно”. Атмосферата, която се създаде беше впечатляваща. Въздухът трептеше от емоции.

Едно е сигурно, докато в България има такива деца, българските памет, дух и традиция ще бъдат грижовно пазени. Да си пожелаем да бъдем горди, свободни и родолюбиви българи! Да пребъде България!

Трети март - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Още по темата

Предстоящи събития

 • 05 Юни 2023
  Лятно училище "Малкият принц" от 08:30ч. до 17:00ч.

 • 05 Юни 2023
  Starters English classes от 09:00ч. до 12:00ч.

 • 07 Юни 2023
  Екскурзия за учениците от 4. клас Цял ден

 • 05 Юни - 08 Юни
 • 07 Юни - 18 Юни
 • 13 Юни - 14 Юни
 • 14 Юни - 16 Юни
 • 19 Юни - 19 Юни
 • 28 Юни - 02 Юли
 • 02 Юли - 16 Юли
 • 17 Юли - 07 Сеп