bgzh-CNendekkrutrukuz

Антония Василева

Ана-Мария Сотирова - Частна детска градина "Малкият принц"

"Малкият принц" ме научи да бъда смела, да вярвам в себе си и мечтите си, да отстоявам позициите си. Дадохте ни "крила", от нас се искаше само да полетим!!!

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

На първо място бих искала да благодаря на г-жа Петрова за поканата да се включа в инициативата, за мен е чест!
Казвам се Антония Василева.
Работата ми е свързана с корабно агентиране, чартиране и брокераж. Далеч е от специалноста, която изучавах като студентка - Международни икономически отношения, затова мога да кажа, че работата ми е "наследена" от моя баща, както и фирмата, която управлявам в момента. Освен това съм и майка на 2 невероятни деца на пълен работен ден.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Като част от семейството на "Малкият принц" се чувствам изключително горда от факта, че аз и моите съученици сме първия випуск, завършил гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери", през 2005 година. Имам прекрасни спомени от гимназията и за моя радост, верни приятелства и до днес. Когато настъпи момента да записваме децата в детска градина, в последствие и в училище, нито за момент не съм се съмнявала, че искам и 2-мата да са част от семейството на "Малкият принц". Зная, че съм направила най-правилния избор както за тяхното образование, така и за развитието им като личности.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

С носталгия, умиление и много усмивки си спомням за прекрасните мигове, които сме имали в училище... Никога няма да забравя ценностите и житейските уроци, които ни дадоха прекрасните ни преподаватели. Радвам се много, че част от тези хора в момента преподават и на децата ми.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

"Малкият принц" е история за пътешественик, който обикаля цялата вселена. Той не просто пътува, а търси смисъла на живота, същността на любовта и тайната на приятелството. Той опознава не само света около себе си, но и себе си, а самопознанието е основата. "Малкият принц" ми даде основата, което според мен е най-важното. Научи ме да бъда смела, да вярвам в себе си и мечтите си и да отстоявам позициите си. Дадохте ни "крила", от нас се искаше само да полетим!!!

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

На първо място искам да благодаря на родителите си за това, че са взели най-доброто и правилно решение - да ме запишат в "Малкият принц". Да благодаря на г-жа Петрова и на всички преподаватели за търпението, грижата, разбирането, отношението, любовта, загрижеността и разбира се знанията, които ни дадоха!!! Продължавайте в същия дух! "Малкият принц" не е просто училище, а институция и семейство.

Още интервюта!