bgzh-CNendekkrutrukuz

Бора Доган

Бора Доган - Частна детска градина "Малкият принц"

Образование, обучение, приятелство, подкрепа - това е училище, което стои винаги до вас.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Казвам се Бора Доган. Роден съм в Истанбул, Турция. Завършил съм средното си образование в България. В момента съм студент втора година по медицина в МУ-Варна.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Завърших средното си образование в Частна профилирана гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери". Брат ми е в Частно езиково училище и детска градина "Малкия принц" от 6 години.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Когото и да попитате, ще се съгласи колко трудно е да пристигнеш в страна, която не познаваш и да започнеш обучение в гимназия. Нито семейството ми, нито обкръжението ми знаеха български език, влязохме в среда, която изобщо не познавахме. Тук дойде ролята на моето училище. Ако ме помолите да опиша гимназия “Екзюпери”, ще ви кажа следното: Това е единственото училище, което ви посреща и не ви кара да се чувствате самотни, дори и да не знаете езика, независимо откъде идвате. Моето училище, със своя директор, учители и всички служители, е отличен екип, който се грижи за това, което прави и работи. Помага на всеки да достигне до най-добрата си версия, независимо на какъв етап се намира. Образование, обучение, приятелство, подкрепа - това е училище, което стои винаги до вас.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Най-важният аспект на Малкият принц, който свързвам в живота си, е неговата гледна точка за живота. Какво може да се види и направи с добро сърце, извън съществуващите правила, е обяснено в тази книга. Това е философията на моя живот.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Изразявам уважението си към г-жа Петрова и към всички мои учители. Те винаги ще имат специално място в сърцето ми. Бих искал да кажа на учениците, които учат или мислят да учат тук: Ако работите и се доверите на целия екип на “Малкият принц” и гимназия “Екзюпери”, няма цел, която да не може да постигнете и надскочите.

Още интервюта!