bgzh-CNendekkrutrukuz

Тереза Игнатова

Тереза Игнатова - Частна детска градина "Малкият принц"

Времето в училище, сред връстниците, с ежедневните забавни случки, пътувания и лагери, предизвикват носталгия и топли чувства.

Представете се като личност, творчески път, настояща реализация

Казвам се Тереза Игнатова и съм интериорен дизайнер, основател на студио "Tereza Ignatova Interiors", което развивам от 2020-та година. Професионалният ми път стартира веднага след завършване на IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" с бакалавърска степен, специалност интериорен дизайн в италианския специализиран университет по дизайн - Istituto Europeo di Design, Милано и продължи с развитие в български фирми, в които натрупах съществен практически опит в областта. За няколко години от консултант дизайнер достигнах до ръководител на екип по проектиране и реализация на цялостни интериорни решения. Разбира се, като всеки млад и упорит човек, реших да стартирам свой собствен бизнес и вече трета година работя за името на своето собствено студио, което добива популярност и извън Варна. От основаването му съм разработила десетки частни интериора, верига обществени интериори с разпознаваем персонализиран за бранда дизайн, също така се гордея и с първа награда в конкурс "Баня на годината", в който проектът ми за семейна баня спечели два приза. Професията ми е сравнително нова за българския пазар. Тя е съчетание от креативност, математика, физика, архитектура и богат набор от технически познания, изправя ме пред нови предизвикателства всеки ден. Работата ми е интересна и динамична, творческа - удоволствие от преживяване в изкуството, преследващо ме още от ученическите години.

Колко години бяхте част от училищната общност на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери"?

Бях част от Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" 12 години - от първи до 12-ти клас.

Споделете спомени, мисли, емоции и чувства, които и днес вълнуват сърцето Ви.

Ще отговоря на този въпрос така - когато си ученик, бързаш да пораснеш, нямаш търпение да бъдеш като "големите" - самостоятелен, независим, сам определяш живота си. Всички "големи" - родители, учители, близки, са ни казвали да не бързаме, защото ще ни липсват детските години, прекарани в училище, но не сме вярвали, че ще бъде така. За наше съжаление, "големите" се оказаха прави - времето в училище, сред връстниците, с ежедневните забавни случки, пътувания и лагери, наистина предизвикват носталгия и топли чувства, на моменти сякаш ти се иска да се върнеш назад във времето и да изживееш тези мигове отново. Мисля, че всеки от нас, поглеждайки назад към тези години, си спомня само весели, хубави моменти със съучениците си, както и забавни и поучителни ситуации с учителите.

Кои от ценностите и качествата на “Малкият принц” споделяте в живота си?

Въпреки, че работата ми е свързана с красотата, която хората възприемат с очите си, вярвам, че най-хубавото се вижда само със сърцето. Ценя чистите човешки взаимоотношения, човешките ценности, които, за съжаление, все по-трудно се откриват и като че ли остават на заден план, а освен професионално, е редно да се развиваме и личностно.

Бихте ли отправили поздрав, идея, послание за 30-годишнината на "Малкият принц"?

Поздравявам целия екип на Частно езиково училище и детска градина "Малкият принц" и IT гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери", пожелавам им да продължават успешно да развиват личности - знаещи, амбициозни, можещи, да възпитават качествени съвременни хора, с които да се гордеем и занапред.

Още интервюта!