• Школа "Фоточетене за деца"

  Иска ли Ви се да четете една книга или учебник само за определени минути и не въпреки, а именно поради това да запомняте повече и по-трайно?!

 • Школа "Мисловни карти"

  Питали ли сте се как да възприемате и да запомняте огромния поток от информация, който ежедневно, ежеминутно е около вас?

 • Пет техники за учене на текст

  Замисляли ли сте се как учите? Или това е нещо естествено? Съвсем не е така. Ученето не е просто „слушане” и „четене”. Вероятно ще се съгласите. Замисляли ли сте се защо забравяте?

 • Школа "Суперпамет"

  Случвало ли Ви се е да чувате реплики от типа ”Утре имам тест с 10 задачи, 20 подусловия, 30 дати. Нищо не помня !”. Ако е така, следва въпросът как да увеличим капацитета на паметта?

Error. Page cannot be displayed. Please contact your service provider for more details. (17)

Сугестопедията, като педагогическа система

Написана от 
Оценете
(3 гласа)
Проф. Георги Лозанов

С какво ни привлече идеята за работа по метода на проф. Лозанов?

Вече 19 години в Частно училище и детска градина „Малкият принц” непрекъснатото търсим иновативни подходи за разкриване творческия потенциал на всяко дете.

Стремим се да създадем такава среда на материалния и духовния свят на децата, че те да бъдат щастливи. Потърсихме педагогическите технологии на реформаторската и съвременната педагогика. След идеите на Фрeне, Рудолф Щайнер, Амонашвили, Монтесори, Матюгин, Бюзан ... „случайно” попаднахме на сугестопедията като педагогическа система. Огромно бе учудването ни да разберем, че това е уникален български метод. С удоволствие участвахме в международната конференция по сугестопедия през 2009 г., където специалисти от цял свят споделиха невероятни резултати и удовлетворение от прилагане философията на метода, но българското присъствие беше много скромно. Констатирахме, че педагогическите принципи на сугестопедията са много близки до обучението при нас – в рамките на целодневната организация на режима децата и учениците учат, творят, забавляват се и чрез играта овладяват трайни знания – с радост, любов и без умора. Първо започнахме в часовете по самоподготовка и различните школи да прилагаме сугестопедичните принципи. За нас беше огромно удоволствие и чест учители от нашата организация да бъдат обучавани от самия проф. Лозанов.
Дълбок поклон пред неговото дело!

 • За ДОСТОЙНСТВОТО, защото създадения от д-р Лозанов метод вгради българското образование в световните образователни постижения. Даде ни самочувствие и гордост, че сме български учители.
 • За СМЕЛОСТТА да съдействаме за възраждане на метода за бъдещето на българското училище.
 • За ДУХОВНОСТТА - празник на сетивата и изкуството.
 • За ХУМАНИЗМА да обучаваме, да възпитаваме с любов и усмивка.
Прочетена 3517 пъти Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2013 13:36
Сугестопедията, като педагогическа система - 5.0 out of 5 based on 3 votes
Веселина Дамаскова

Казвам се Веселина Дамаскова. В училище „Малкият принц” ….точната дума не е работя или трудя, а творя, играя, забавлявам се и вдъхновявам като начален учител.

Вижте още

Още в тази категория: Сугестология и сугестопедия »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.