bgzh-CNendekkrutrukuz

Тренинг за родители “Умения за комуникация”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Тренинг за родители - Частно езиково училище "Малкият принц"

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

Уважаеми родители, каним Ви на 23.02, събота, от 10:00 часа в х-л Черно море, зала "Одеса" на втория за тази учебна година тренинг – „Умения за комуникация“

Когато се сблъскваме със зацикляне и повторяемост на ситуации, в които ние самите преживяваме, но и прилагаме отхвърленост, осъдителност, критичност и крайности във взаимоотношенията, то ние участваме активно в поддържането на това случване около себе си. Усещането за дискомфорт изчерпва не само взаимоотношенията, в които се намираме, но и собствените ни стратегии за справяне и личностен ресурс. Общуването е залегнало в нас от възпитателните модели, които нашите собствени родители са прилагали спрямо нас, както и от взаимоотношенията, които ние сме наблюдавали в първичните семейства, от които произлизаме. Много често това се превръща в дълбок автоматизиран процес. Ние се движим почти на автопилот в житейския си път, сблъсквайки се именно през собствените си модели един спрямо друг. Понякога усещаме и знаем, че нещо не е наред и точно къде е грешката, но нямаме отговор на въпроса „Как да променя ситуацията?“.

Замисляли ли сте се, че е по-лесно не да очакваме светът ни да се подобри, а нашата перспектива в него може да подобри коренно преживяването ни към другите и за самите нас? В този тренинг ще направим точно това – ще дадем нова перспектива. Групата е изключително благодатно място, за да може всеки един да види пъстротата от различни гледни точки и визия за света и взаимоотношенията.

Уважаеми родители, заповядайте на този тренинг, за да имате възможността да видите взаимоотношенията си през общуването от една нова позиция. Да се почувствате по-свободни, по-информирани и по-разбиращи за това, което се случва край Вас. Напрежението, неразбирането и конфликтите могат да бъдат трансформирани в лекота, яснота и спокойствие в общуването. Знанието, с което разполагаме за нас самите и за другите, е сила! Пътят на познанието към себе си е път, по който ще продължат и децата ни! Нека им оставим в наследство силата на знанието за себе си и дръзновението и вдъхновението да влизат в преживявания, за да трупат най-ценното – опитност!

Тренинг за родители “Умения за комуникация” - 5.0 out of 5 based on 3 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога