bgzh-CNendekkrutrukuz

Световен ден на книгата

24Апр2017
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Езикови сертификати - Частно училище "Малкият принц"

“Сподели книга с приятел” - под този надслов в Частно основно училище “Малкият принц” премина инициативата Голямото четене, посветена на Световния ден на книгата 23 април.

Учениците от 5-7 клас имаха възможност в рамките на един месец да си разменят интересни книги със свои съученици. В навечерието на 23 април те гостуваха в отдел “Изкуство” на Градската библиотека, където се включиха активно в Маратона на четенето. Той се провежда за петнадесета поредна година и среща все повече почитатели на писаното слово.

Любезните домакини бяха нарисували лабиринт на четенето, който провокира учениците да изразят мнение по въпросите за мястото на книгата в живота на съвременния човек и за предизвикателството да откриваш нови светове сред страниците на любимо четиво.

Децата прочетоха откъси от “Хари Потър”, “Матилда”, “Властелинът на пръстените” и други обичани от тях художествени творби. Особен интерес предизвика Маги Кастро от 7 клас, която прочете откъси от “Хари Потър” на испански и на полски език, а Борислав от 5 б клас разказа част от книгата, която пише сам.

В края на срещата домакините от отдел ” Изкуство” на Градската библиотека връчиха на училище “Малкият принц” юбилейна Грамота “Голямото четене” и благодариха за участието в тази толкова полезна и обичана инициатива.

Световен ден на книгата - 5.0 out of 5 based on 4 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога