bgzh-CNendekkrutrukuz

Урок по родолюбие

03Мар2024
4.6666666666667 1 1 1 1 1 Рейтинг 4.67 (3 гласа)
Ученик на месеца - февруари 2024 - Частно езиково училище "Малкият принц"

В навечерието на Националния празник на България - Трети март, ученици и учители от Частно езиково училище “Малкият принц”, проведоха инициативи и събития, с които отбелязаха 146 години от Освобождението на България.

Учениците от начален етап сътвориха кът, посветен на борците за свобода на България, пременени в народни носии рецитираха стиховете, изпълниха патриотични песни. Четвъртокласниците представиха пред своите по-малки съученици презентация за историческите събития, свързани с бележитата дата.

Специален гост на събитието бе г-н Владимир Димитров, доброволец към Национално дружество “Традиция”, регионален клон “8-ми пехотен Приморски полк” - Варна. Достолепният ветеран се яви в пълно бойно снаряжение от освободителната война - като опълченец, с оригинална “Тулска” пушка от 19 век, сабя, щик и прилежащи аксесоари на военната униформа. Родолюбецът развя автентично копие на Самарското знаме в естествен размер и разказа за произхода и историята на официалното знаме на Българското опълчение.

Децата бяха впечатлени от интересните исторически факти и детайли за събития, които гостът сподели, и завладени от патриотизма му, за финал изпълниха песента “Радецки”.

Учениците от прогимназиален етап проведоха различни беседи и дискусии в часовете по история и български език и литература.

На тържествена церемония, след химна на България и отдаване почит на героите, жертвали се за свободата на родината, седмоклацните с плам рецитираха “Опълченците на Шипка”. Възторжените стихове за героизма на българския народ и емоционалното изпълнение на бъдещите гимназисти въздействаха силно на публиката, обединена от чувствата на патриотизъм, гордост и преклонение пред великия подвиг.
Честит празник!

Урок по родолюбие - 4.7 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога