bgzh-CNendekkrutrukuz

В резиденцията на руските царе

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
В резиденцията на руските царе - Частно езиково училище "Малкият принц"

В интересните часове по руски език учениците от 5.а и 5.б клас участваха в онлайн-фестивал “Коломенское 100: история, паметници, музеи”.

Вълнуваща екскурзия за учениците от Частно езиково училище “Малкият принц” до Коломенское - историко-архитектурен и природно-ландшафтен музей-резерват. През XVI-XVIII век там се намира една от основните резиденции на руските царе. Една от най-атрактивните постройки в Коломенское е автентичната дървена къща от Архангелское, в която Петър Велики е живял при изграждането на руската флота. Коломенское е и музей на открито, в който са изложени образци на дървената архитектура от различни области на Русия.

В онлайн пътешествието ни поведе екскурзовод, облечен в национален костюм и ни показа паметници на руската архитектура, включително обектът на световното наследство на ЮНЕСКО - църквата Възнесение Господне, а също и Камбанария на Свети Георги, Водовозвона кула, павилионът на двореца от 1825 г., комплексът на суверенния двор, храмът на Казанската Света Богородица, църквата Йоан Кръстител. Учениците научиха, че тези места са свързани с имената на Дмитрий Донской, Иван Грозни, Петър Велики.

Онлайн фестивалът “Коломенское 100: история, паметници, музеи” успя да пренесе петокласниците в Москва и им позволи да се насладят на духа на Средновековна Русия. Участието на учениците в инициативата организира учителката ни по руски език и ни запозна с емблематични забележителности от руското архитектурно наследство и култура.

В резиденцията на руските царе - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога