bgzh-CNendekkrutrukuz

Вкусна седмица

24Окт2022

Вкусна седмица

 861  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Вкусна седмица - Частно езиково училище "Малкият принц"

В Частно езиково училище “Малкият принц” се проведе традиционното франкофонско събитие “Седмица на вкуса”.

В последните дни училищният живот кипеше под ритъма на кулинарното изкуство и гастрономическото въображение. Празникът на вкуса всяка година предизвиква децата да се развихрят в кухнята и да споделят със своите съученици най-оригиналните домашни рецепти. Целта на световното събитие е да запознае децата с различните национални кухни, да открият нови вкусове и най-вече да споделят емоцията на гастрономията.

Кулминацията се проведе в петък, когато за няколко часа нашето училище се превърна в международен ресторант. Малките кулинари нямаха търпение да сервират, украсят и да представят своите домашни произведения. Председателят на журито в лицето на г-жа Ирина Захарова, майка на Василиса от IVа клас, имаше нелеката, но вкусна задача да обяви победител за най-оригинална рецепта. Кулинарният въпросник предизвика знанията за световната кухня на всички ученици, а класовете се надпреварваха благородно и в тематична украса на класна стая.

Специални гости на събитието бяха г-жа Милена Ангелова - Директор на Алианс Франсез, Варна и двете очарователни дами Матилд и Мелоди - французойки - доброволки по проект “Европейски корпус за солидарност”. Гостите дегустираха поднесените с гордост ястия на децата и успяха да разменят няколко думи на френски език с най-малките франкофони - петокласниците.

Ето и тазгодишните победители:
Най-оригинална френска рецепта “La galette” - Карина Илиева, VIIа клас
Най-оригинална домашна рецепта “Домашно суши” - Ангела Кирова, III клас
Най-оригинално представена национална кухня - Михаела Симеонова, Vа клас

Кулинарни експерти - VIа клас
Най-добра кулинарна украса на класна стая - IVб клас
До следващото издание на Седмицата на вкуса! А дотогава - Bon appétit!

Вкусна седмица - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога