bgzh-CNendekkrutrukuz

Празник на френския език и култура в училище “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (7 гласа)
Празник на френския език и култура - Частно училище "Малкият принц"

Традиционно, в училище “Малкият принц” се отбелязва международния празник на Франкофонията през месец март.

Часовете по френски език в Частно езиково училище "Малкият принц" протичат разнообразно и нестандартно. В допълнение към оригиналните езикови системи, по които работят учениците, се използват игрови и театрални похвати, проектни дейности, конкурси, иновативни методи на преподаване и съвременни авторски помагала. Даваме възможност на своите ученици да се докоснат до богатата френска култура, архитектура, изкуство, мода, аристократичност и изисканост чрез дългоочаквани събития и училищни празници.

Празник на френския език и култура

Тазгодишното издание, организирано в чест на френския език и култура, бе наситено с дейности и проекти, подготвени от учениците в прогимназиалните класове. Седмокласниците организираха и направиха интервюта с любимите си учители. Шестокласниците изработиха и проведоха “тур” из Париж, като създадоха интерактивна карта и 3D макет на френската столица. Също така приеха предизвикателството да участват в конкурс по френски краснопис. Последното събитие по темата се състоя през април, когато най-малките франкофони с ентусиазъм подготвиха театрално представление и го представиха пред съучениците си от четвърти клас, заедно с любопитни презентации и езикови игри.

Поздравления за всички малки и пораснали франкофони, които се включиха в празника на най-красивия език в света - езикът на Екзюпери!

Празник на френския език и култура в училище “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 7 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • ФранкофонияГраници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога