bgzh-CNendekkrutrukuz

Великден с “Малкият принц”

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Великден - Частно училище "Малкият принц"

Наближава най-светлият празник за християните по целия свят - Възкресението на Божия син Исус Христос.

Празникът всяка година озарява дома на българското семейство. Приготовленията за празника ни доставят голямо удоволствие и стоплят дома ни със слънчеви усмивки. Някои от обичаите на Великден датират още от древността, а днес сме приели като част от сакралността на този ден, наред с благодатния огън.

По традиция, в дните покрай Великден, деца, родители и ученици от Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц” заедно претворяваме ритуалите - боядисваме яйца, наричаме се за здраве, споделяме уханни рецепти за козунак и други вкусотии, “борим” се с яйца, за да сме здрави, беседваме за изконни християнски ценности на гости в храма.

В дните на социална дистанция, но не и на емоционални ограничения, Ви предизвикваме: Поканете виртуално “Малкият принц” във Вашия дом на Великден!

Споделете как празнувате заедно с Вашето семейство - опишете любимия си ритуал, или момент, свързан с празника. Нарисувайте картичка или картина, изпратете ни снимка, напишете съчинение или стихотворение, заснемете видеоклип. Вашите творби можете да споделите във виртуалните класни стаи, които в последствие ще публикуваме в онлайн галерия “Великден с “Малкият принц”.

Възпитаниците на Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц” и Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери” ни помогнаха да съпреживеем заедно емоциите от Великден, да запазим семейните традиции и християнските ценности. Това е празник на надеждата, вярата и добротата, повод за прошка и смирение. Учи ни на съпричастност, благородство, обич към ближния и състрадание, добродетели, които съхраняват дух и душевност.

Представяме Ви кратка селекция на творбите им, които ни накараха да повярваме, че Бог е в съзнанието, сърцето, душата и ума на всеки един от нас.

Благодарим Ви, че сте част от нашето голямо семейство и допринасяте към стремежа ни да подарим повече усмивки и радост на този светъл празник!

Категория Литература

Великден с “Малкият принц” - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога