bgzh-CNendekkrutrukuz

Граф Страх и баронеса Смелост

01Ное2023

Граф Страх и баронеса Смелост

 330  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Граф Страх и баронеса Смелост в "Малкият принц"

На гости в Частна детска градина “Малкият принц” посрещнахме Бонита Павлова, майка на Лорена от група “Лисичка”.

За изненада на децата оказа се, че гостенката ни е била ученичка в “Малкият принц” и гимназия “Екзюпери”. Определя себе си като артистичен екстроверт, всестранно развита личност, с афинитет към изкуството. Думите, с които се определи са любяща, търпелива и взискателна майка.

Децата обожават да слушат приказки. Тя ги зарадва именно с четене на една доста необичайна история. Приказката, която беше избрала се казваше “Граф Страх и баронеса Смелост”. Децата с интерес се запознаха с момченцето, което се страхува да спи само в стаята си, защото чудовището, скрито под леглото, ще го отведе в долната земя. Разбраха коя е графиня Смелост - тази, която умее да побеждава всички страхове. Разбраха, че е излишно да се страхуват, защото смелостта се притичва на помощ.

След като мама Бони прочете приказката, заедно с децата проведоха една доста разпалена дискусия. Тя разбра за страховете на децата и че за тях най-страшни са тъмното, паяците и тигрите. Що се отнася до смелостта, тя има различни превъплащения. Най-смели според децата са мама, татко, вуйчо, батко, но също така Спайдърмен, Хълк и Елза.

Майката на Лори разкри своята рецепта за справяне със страха. За начало тя раздаде на децата картинки със страшно чудовище. То имаше огромни нокти, зъби и рога. След като получиха цветни моливи и насоки как да превърнат това страшно чудовище в нещо мило и симпатично, ситуацията претърпя обрат. Дългите нокти грейнаха с ярък лак, страховитата уста, беше с червило. На главата си то получи корона и магически рог, също като на еднорозите. Косматото тяло облякоха с цветни дрехи и от страшно създанието се превърна в забавен и красив герой.

Освен това, разказвачът подари по една магическа златна звезда, която да ги зарежда и прави безстрашни.

А ето и съдържанието на тайната рецепта:
В момента, в който се страхуват от нещо да му предадат смешен образ и страха да превърнат в смелост.
Благодарност към Бонита Павлова за посещението в група “Лисичка”, за топлото й отношение и житейския урок към децата!

Граф Страх и баронеса Смелост - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 27 Юни 2024
  Бал на випускниците 2024 - VII - XII клас Цял ден

 • 30 Юни 2024
  Летен лагер Пампорово от 09:00ч. до 10:00ч.

 • 06 Сеп 2024
  Ден на Съединението на България Цял ден

  Съединение на Източна Румелия с Княжество България. Официален празник.

 • 27 Юни - 07 Сеп