bgazzh-CNenfrdekkruukuz

Толерантността и ние

06Фев2023

Толерантността и ние

 650  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (2 гласа)
Толерантността и ние - Частна детска градина "Малкият принц"

В свят преплетен от добродетели няма място за различно отношение, основаващо се на цвят на кожата, вид на косата или специфика на езика.

В подкрепа на проект “Добродетели” на гости в Частна детска градина “Малкият принц” беше Виктория Велчева, когато темата за толерантността беше на фокус. Подготвените от майката на Давид от група “Звездичка” разнообразни дейности, насочиха вниманието на децата към тази значима в отношенията между хората добродетел.

Срещата започна с дискусия за това как разбират децата думата толерантност и какъв смисъл влагат в нея. Размислите по темата бяха подкрепени с въздействаща визуализация. На децата бяха представени многобройни снимки, отразяващи различия между хората, които изискват толерантно отношение. Целта беше децата да осъзнаят, че в свят преплетен от добродетели, няма място за различно отношение, основаващо се на цвят на кожата, вид на косата или спецификата на езика. Децата бяха поставени в ситуация, изискваща да проявят толерантност и през преживяване получиха ценен урок.

Притчата за добрия и злия вълк бе част от програмата, която мама Вики беше подготвила. По увлекателен начин децата отново достигнаха до извода, че доброто поведение ни прави щастливи в живота.

Последва забавна игра ”Огледало”. Оказа се не чак толкова лесно да бъдеш досущ като друг човек, повтаряйки негово действие. Ето още един урок - всички сме различни, важно е да се приемаме такива, каквито сме.

За финал децата създадоха своя планета на толерантността. На голям бял лист в центъра стоеше планетата Земя и всяко дете остави цветни отпечатъци около нея. Това беше поредно доказателство за това, че всеки има своето специално място, независимо от своите особености и различия.

За родителската си мисия г-жа Велчева сподели, че иска да отгледа уверено в себе си дете, което да има разбиране как да живее живота си. Най-важното, което иска да научи Давид е да пази връзката със себе си и същевременно да бъде адекватен на случващото се в света.

Ценен житейски урок беше гостуването на мама Виктория в Частна детска градина ”Малкият принц”. Благодарни сме й за стойностните насоки, с които даде насоки на децата към това да стават още по-добри и истински толерантни!

Толерантността и ние - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Още по темата

Още по темата
 • 11 Декември 2023
 • Детска градина

Малките предприемачи на “Малкият принц”

 • 01 Декември 2023
 • Детска градина

Дизайнерът Петя Димитрова въведе децата от яслена група в света на модата

 • 27 Ноември 2023
 • Детска градина

Ден на Християнското семейство в детска градина “Малкият принц”

Предстоящи събития

 • 03 Юни 2024
  Лятна програма от 03 юни до 30 август от 00:00ч. до 00:00ч.

  За деца от детска градина "Малкият принц"

 • 03 Юни 2024
  Лятно училище "Малкият принц" от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 02 Авг 2024
  Лятна ваканция от 02 до 30 август от 00:00ч. до 00:00ч.

  За ученици от училище "Малкият принц" и гимназия "Екзюпери".

 • 03 Юни - 31 Авг
 • 06 Сеп - 16 Сеп
 • 16 Сеп - 05 Окт