bgzh-CNendekkrutrukuz

Буркан на добрините

20Ян2023

Буркан на добрините

 86  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
Буркан на добрините - Частна детска градина "Малкият принц"

Казваме добре дошла в Частна детска градина “Малкият принц” на г-жа Попилиева.

На гости ни беше Полина Попилиева, майка на две деца - Виктор от трета група на Частна детска градина “Малкият принц” и братчето му Калоян, близо на годинка и половина. Г-жа Попилиева е специалист в сферата на Човешките ресурси. Гостуването й беше свързано с проект “Добродетели” и по-конкретно с добрината.

Провокативната игра към децата от група “Звездичка” за споделяне на добри дела, беше само за загрявка. С помощта на мама Поли, отключихме творческия потенциал и направихме креативна работилница, която кръстихме “Буркан на добрините”. Децата оформиха бурканчета, всяко с уникална визия, за да ги напълнят с добрина. Как ли? При всяка добра постъпка в бурканчето ще се поставя по едно бобче. Така стимулираме благородните дела и пожелаваме на децата да напълнят бързо своите буркани като разпространяват добрината навсякъде!

Освен колекциониране на добрини, гостуването на мама Поли беше съпроводено с вълнуващо преживяване. Без да подозират какво ги очаква, дечицата от група “Звездичка” се отправиха с учителките си на разходка. Бързо пристигнаха до зоопарка, където майката на Виктор им беше подготвила поредната изненада - емоционален лов на съкровища. Хранене на животни, загадки, предизвикателства…, чрез които откриха цяло шоколадово богатство по време на вълнуващата игра.

За мисията си на родител Поли Попилиева сподели, че се стреми да възпита пълноценни, зрели и добри личности. “Искам да дам на децата си въдицата, а не уловената риба.” е нейното послание, криещо ценен житейски смисъл.

Най-важното, което иска да научат децата й е да са добри, да вярват в себе си, да отстояват своята личност и да избират това, което ги прави щастливи.

Отправяме благодарност към г-жа Попилиева за стимулирането на добри дела и подкрепата в проекта “Добродетели”! Ценно е да възпитаваме ежедневно благородството у децата, за да ги изградим като стойностни, уверени и можещи личности.

Буркан на добрините - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 29 Ян 2023
  Бяло училище 2023 от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 01 Фев 2023
  Междусрочна ваканция от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 14 Фев 2023
  "Любословие" Цял ден

  Състезание за ученици 1.-12. клас

 • 29 Ян - 15 Фев
 • 19 Фев - 23 Фев
 • 28 Фев - 04 Мар
 • 23 Мар - 02 Май