bgzh-CNendekkrutrukuz

Коктейл от преживявания

09Дек2022

Коктейл от преживявания

 565  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Коктейл от преживявания - Частна детска градина "Малкият принц"

На гости в Частна детска градина “Малкият принц” посрещнахме семейство Николови.

Добре дошли казваме на родителите на две прекрасни деца - София и Павлин, доверили се на “Малкият принц” и за двамата, които са в четвърта и втора група. Мама Калина и татко Павел се бяха постарали да изненадат дечицата с доста богата програма. Първо ги “разходиха” до далечни земи и “разгледаха” антични и съвременни сгради. По завладяващ начин чаровната дама разказа как са били построени Египетските пирамиди, мраморния Тадж Махал, Колизеума, Айфеловата кула, наклонената кула в Пиза и най-високата сграда в Дубай. Нескрито беше учудването на децата, когато разбраха как в миналото хората са използвали собствения си труд и помощта на животните, за да създадат тези удивителни сгради. Научиха и за появата на първите пособия, които са улеснили строителството. Всичко беше онагледено с прекрасни кадри, запечатани върху хартия и то не само снимки на сградите, а и такива на самия начин на изграждането им. Някои от дечица споделиха, че са посещавали част от обектите, други си пожелаха да ги видят на живо.

След научната част от гостуването на семейство Николови, последва сладката.

Татко Павел демонстрира абсолютно реално и на място как се произвежда сладолед по тайландска технология. С помощта на два съда, сух лед и полезни продукти той направи сладолед и почерпи всички деца, които с възторг наблюдаваха пушека, който въпроизвеждаше сухият лед. След това сладко изкушение, всяко дете собственоръчно си направи витаминозен коктейл от прясно изцеден сок от ябълка, портокал и нар. Калина и Павел споделиха, че искат Софи и Папи да станат добри, възпитани хора, с реална представа за живота. Пожелаха на всички дечица да са здрави и да следват мечтите си.

Любопитно, интересно, образователно и много вкусно преживяване подариха семейство Николови, подправено с много ентусиазъм и усмивки. Благодарим от все сърце!

Коктейл от преживявания - 5.0 out of 5 based on 4 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 03 Дек 2023
  Олимпиада по математика 4-12 клас - общински кръг от 09:00ч. до 13:00ч.

 • 14 Дек 2023
  "Аз, природата и светът" Цял ден

  Състезание на СБНУ за ученици 1.-4 клас

 • 20 Дек 2023
  Коледно тържество на детска градина "Малкият принц" от 10:30ч. до 11:30ч.

 • 03 Дек - 20 Дек
 • 20 Дек - 25 Дек
 • 25 Дек - 26 Ян
 • 19 Фев - 02 Мар