bgzh-CNendekkrutrukuz

Колко е важна грижата за очите

24Ное2022

Колко е важна грижата за очите

 133  

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (3 гласа)
Колко е важна грижата за очите

Експертен съвет “Мама и татко могат” към Академия за ефективно родителство приветства г-жа Младена Радева.

Посрещнахме на гости в Частна детска градина ”Малкият принц” една симпатична дама със сериозна професия - очен лекар. Младена Радева е майка на Юли от предучилищна група. Дамата пристигна с всичко необходимо, за да пресъздаде обстановката на очен кабинет. Децата бяха запознати до най-малкия детайл как протича един преглед при доктора, който се грижи за нашето зрение. Чуха, вероятно за първи път, как още се нарича този специалист - офталмолог. Специалното табло с цифрички и рамките, с чиято помощ се провежда прегледът, предизвикаха любопитството на децата. Всяко от тях имаше желание да пробва “вълшебните” очила и да провери ще види ли най-малките цифрички. Така неусетно няколко малчугана установиха, че зрението им е перфектно, без дори да разберат, че са били на истински преглед.

Полезни съвети даде мама Младена към децата. Разбраха колко са важни профилактиката, както и грижата за очите от замърсяване. Те знаят, че не бива дълго да се взират в електронни устройства, но вече са наясно с конкретни правила за употребата им, които ще предпазят очите. Какво е оптималното разстояние при гледане на телевизор, игра на таблет и телефон, при какво осветление и други подробности бяха коментирани по време на приятната среща. Най-ценният съвет за бъдещите ученици беше как правилно да пишат, на какво разстояние и в каква позиция на тялото, за да няма нужда да носят очила.
“Очите са прозорец към света.”

На децата пожелаваме да виждат ясно и надалеко в бъдещето, а на Младена Радева поднасяме благодарности от сърце за приятната и полезна визита!

Колко е важна грижата за очите - 5.0 out of 5 based on 3 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 29 Ян 2023
  Бяло училище 2023 от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 01 Фев 2023
  Междусрочна ваканция от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 14 Фев 2023
  "Любословие" Цял ден

  Състезание за ученици 1.-12. клас

 • 29 Ян - 15 Фев
 • 19 Фев - 23 Фев
 • 28 Фев - 04 Мар
 • 23 Мар - 29 Апр