bgzh-CNendekkrutrukuz

25 години Българска асоциация на частните училища

08Ное2022
5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (5 гласа)
25 години Българска асоциация на частните училища

Официално честване 25 години от създаването на Българска асоциация на частните училища - пътуваме заедно в бъдещето.

На 28 октомври 2022 г. отбелязахме четвърт век вдъхновение, новаторство и високи критерии за качествено образование в България. Създателите на асоциацията, приели предизвикателствата на времето да създадат отново частно образование в България, са радетели на хуманистичните идеи на реформаторската педагогика, на класическите традиции на образованието, както и търсачи на нови методи, средства форми, в съответствие с потребностите на младото поколение от XXI век.

Точно частното образование в България създаде и първите иновации, които предизвестиха иновативните процеси в държавните и общински училища. На тържественото събитие се утвърдиха постигнатите високи резултати в учебно-възпитателната работа в частните училища и детски градини, показани чрез авторски филм и училищни презентации. Получихме поздравление от много гости.

Кулминация в тържеството бе удостояването на учители новатори с Почетна грамота на БАЧУ “Паисий Хилендарски” в 3 категории:
- Лидерство за устойчиво организационно развитие; - Цялостни постижения в преподавателска дейност; - Иновативна преподавателска дейност и значими постижения от национален и международен характер.

За нас е чест Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц” и Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери” да бъдем носители на 22 Почетни грамоти, като признание за любов и отдаденост на децата, висок професионализъм, иновативна учебно-възпитателна дейност, насочена не към миналото, а към бъдещето и екипен принос в развитие на частното образование в България.

НПризнателност за творческия път, колеги! Аплодисменти за отличените с Почетна грамота на Българска асоциация на частните училища учители:

Частна детска градина “Малкият принц”
Милена Иванова, Елица Стоянова, Татяна Добрева, Ваня Крамарска, Галина Йовкова, Полина Добрева.

Частно езиково училище “Малкият принц”
Светла Христова, Веселина Дамаскова, Надя Попова, Живка Марина, Иваничка Димитрова, Ани Иванова, Катерина Трифонова, Марина Тодорова, Десислава Гургурова, Емил Тачев.

Частна профилирана гимназия “Антоан дьо Сент-Екзюпери”
Татяна Петрова, Мария Петрова, Евелина Йорданова, Юлия Маркова, Катя Марева, Красимира Анастасова, Тодор Джуров.

Благодарим на управителния съвет на асоциацията за високата оценка.
Предстои ни още едно честване - 30 години от създаването на Частно езиково училище и детска градина “Малкият принц”. Тези юбилеи ни вдъхновяват, въпреки трудното време, да бъдем отново проактивни и подкрепящи децата за тяхното личностно израстване и най-добра реализация!

25 години Българска асоциация на частните училища - 5.0 out of 5 based on 5 votes

Още по темата

Предстоящи събития

 • 17 Сеп 2023
  Изнесено обучение по Национална програма "България - образователни маршрути" от 00:00ч. до 00:00ч.

 • 25 Сеп 2023
  Европейски ден на спорта в училище Цял ден

 • 25 Сеп 2023
  Родителска среща - "Приятелство" - 1 група от 17:00ч. до 17:40ч.

 • 17 Сеп - 25 Сеп
 • 25 Сеп - 26 Сеп
 • 27 Сеп - 28 Сеп
 • 28 Сеп - 06 Окт
 • 21 Ное - 22 Ное