• Школа "Фоточетене за деца"

  Иска ли Ви се да четете една книга или учебник само за определени минути и не въпреки, а именно поради това да запомняте повече и по-трайно?!

 • Школа "Мисловни карти"

  Питали ли сте се как да възприемате и да запомняте огромния поток от информация, който ежедневно, ежеминутно е около вас?

 • Пет техники за учене на текст

  Замисляли ли сте се как учите? Или това е нещо естествено? Съвсем не е така. Ученето не е просто „слушане” и „четене”. Вероятно ще се съгласите. Замисляли ли сте се защо забравяте?

 • Школа "Суперпамет"

  Случвало ли Ви се е да чувате реплики от типа ”Утре имам тест с 10 задачи, 20 подусловия, 30 дати. Нищо не помня !”. Ако е така, следва въпросът как да увеличим капацитета на паметта?

Школа "Мисловни карти"

Оценете
(5 гласа)

Питали ли сте се как да възприемате и да запомняте огромния поток от информация, който ежедневно, ежеминутно е около вас?

Възможни отговори:
 • Записки?
 • План?
 • reminders?

Има много по-ефективен начин начин – мисловните карти. Защо:
1) Мозъкът запомня информацията като създава връзки/асоциации между отделните й елементи.
2) Бързо откриваме информация, запомняме я.
3) Виждаме, разбираме скритите връзки между отделните елементи, бележките не помагат в този процес.
4) Повишаваме успеваемостта си в обучението, практиката.
5) Пестим време

Автор и откривател на мисловните карти е психологът Тони Бюзан. Днес те се използват в образованието, бизнеса, политиката. В ЧЕУ „Малкият принц” в продължение на седем години са обучени над 60 деца да работят с мисловни карти. Защото чрез тях информацията се визуализира по нов начин, което позволява по–доброто й възприятие и разбиране.

Школа „S-МИСЛОВНИ КАРТИ” провежда обучение в рамките на 16 учебни часа.
Защо я наричаме така? „S” – сугестопедична, работим по педагогическа система, спазвайки седемте закона на сугестопедията, изведени от друг световно признат изследовател на дейността на мозъка - проф. Георги Лозанов.
Школата работи с деца от всички Варненски училища.

Прочетена 8737 пъти Последно променена в Събота, 10 Май 2014 16:22
Школа "Мисловни карти" - 4.0 out of 5 based on 5 votes
Веселина Дамаскова

Казвам се Веселина Дамаскова. В училище „Малкият принц” ….точната дума не е работя или трудя, а творя, играя, забавлявам се и вдъхновявам като начален учител.

Вижте още

Още в тази категория: Tехники за учене на текст »