bgzh-CNendekkrutrukuz

Катерина Трифонова със звание "Кавалер на ордена на Академичните палми"

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (8 гласа)
Катерина Трифонова със звание

В началото на месец февруари, освен с отлични учебни резултати и многобройни награди от състезания, олимпиади и конкурси от първия учебен срок, се радваме да споделим с всички колеги, ученици, родители и приятели още един повод за гордост.

На официален прием, в зала “Пленарна” на Община Варна, Н.Пр. г-н Ерик Льобедел, Посланик на Република Франция в България лично връчи Орден “Академични палми” на г-жа Катерина Трифонова, учител по френски език в училище “Малкият принц”.

Госпожа Трифонова преподава езика на любовта и дипломацията от 2002 г., и в своето професионално портфолио има редица номинации, награди и отличия, сред които са “Учител на годината” в училище “Малкият принц” и “Млад учител” на Община Варна.

Учителка Катя приобщава учениците към франкофонската общност, като ги запознава не само с лингвистичните и граматични норми на езика, но и с френските традиции, история и култура. В часовете по френски език, децата развиват своите езикови умения и компетенции, работейки по различни проекти - пресъздават забележителни архитектурни паметници, участват в театрални постановки, приготвят специалитети по оригинални рецепти, играят традиционни спортни игри. В школата по френски език към училището, учениците се подготвят и защитават успешно сертификати по европейската езикова рамка - от ниво DELF Prim до ниво DELF Junior B1.

По време на Седмицата на Франкофонията, училището се пренася на ширините на френската култура и гастрономия, на модата, козметиката и парфюмерията, на театъра и визуалните изкуства, на танца, спорта и архитектурата. Ежегодно училището се включва в международния обмен на ученици по програма “Трансфронталиер”, както и в международния франкофонски проект "Четене на два гласа".

От 2005 година до момента, г-жа Трифонова участва и координира няколко международни проекта по програмите на Коменски и Еразъм+. Последният проект, по който училището си партнира с 8 европейски държави, е с координатор от гр. Дакс, Франция, а основният работен език е френският.

Екипът и училищната общност на училище “Малкият принц” поздравяват г-жа Катерина Трифонова със заслуженото звание “Кавалер на орден “Академични палми”. Благодарим и на г-н Ерик Перотел, Аташе по сътрудничество в областта на френския език, който предложи номинацията за наградата, както и на целия екип на Алианс Франсез - Варна, които са почетни гости на всички франкофонски събития в училището.

„Академични палми“ е държавен орден на Франция, учреден през 1955 г. и е трети по ранг след Ордена на Почетния легион и Националния орден за заслуги. Отличието води началото си от почетен знак, създаден с декрет на Наполеон от 1808 г., като първоначално с него се награждават само университетски преподаватели, а в последствие - и личности, които имат заслуги към образователната система, културата и френския език.

Катерина Трифонова със звание "Кавалер на ордена на Академичните палми" - 5.0 out of 5 based on 8 votes

Още по темата

  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога