bgzh-CNendekkrutrukuz

Аз обичам България

25Мар2015
3 1 1 1 1 1 Рейтинг 3.00 (2 гласа)
Аз обичам България в Частно училище "Малкият принц"

На християнския празник Благовещение учениците от IV"б" клас при Частно езиково училище "Малкият принц" показаха знания в областта на обществените науки в състезанието "Аз обичам България". {socialbuttons}

В четирите оспорвани кръга въпросите бяха свързани с историята на българската държава от създаването и до днес.

В първи кръг мислено се разходихме по географската карта на България, ориентирайки се с помощта четирите посоки на света. Учениците показаха знания за старите столици, родните места на бележити личности и географски обекти.
Във втори кръг въпросите бяха свързани със славното минало на България.


Играта „Рожден ден“ в трети кръг включваше интересни логически въпроси. В последния кръг децата демонстрираха познания за бележити български личности, скоростно мислене и екипна работа.

В края на тържеството учениците от IV б клас представиха театрална миниатюра с фолклорни мотиви по текста на Йордан Радичков „Не спори с ламята“.

Аз обичам България - 3.0 out of 5 based on 2 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога