bgzh-CNendekkrutrukuz

Един нов метод навърши 40 години

5 1 1 1 1 1 Рейтинг 5.00 (4 гласа)
Сугестопедично четене в Училище "Малкият принц"

Сугестопедична школа по четене за деца от 4 до 6 годишна възраст.

{socialbuttons}

Вече 20 години в Частно училище и детска градина "Малкият принц" непрекъснато търсим иновативни подходи за разкриване творческия потенциал на всяко дете. Стремим се да създадем такава среда на материалния и духовния свят на децата, че те да бъдат щастливи. Потърсихме педагогическите технологии на реформаторската и съвременната педагогика. След идеите на Фрeне, Рудолф Щайнер, Амонашвили, Монтесори, Матюгин... „случайно” попаднахме на сугестопедията като педагогическа система. Огромно бе учудването ни да разберем, че това е уникален български метод. За учители от училището ни беше огромно удоволствие и чест да бъдат обучавани от самия проф. Лозанов.

С какво е уникален този метод?

Сугестопедията е педагогическа система, утвърдена от ЮНЕСКО през 1978 г. като най-добра образователна методика. Проф. Лозанов изгражда тази система, увеличаваща усвояваната за единица време полезна информация. Едновременно с това се запазва психическото здраве на учениците. Стимулира се творческо развитие. Всеки един момент от процеса на обучение е съобразен със законите и използването на златната пропорция. Защото при нарушаване на тези пропорции настъпва умора и демотивация за учебна дейност. Системата е уникална и с непрекъснатото вплитане на класическото изкуство и естетиката в учебната дейност.

Какви са постиженията на нашите ученици?

Изводите, направени в края на четвъртата учебна година, категорично разкриха, че този метод на обучение подкрепя и ускорява развитието на децата. Същевременно повишава успеваемостта им, разширява и надгражда изискваните знания и умения по ДОИ, включително по български език и литература.

Придобитият четиригодишен опит и показаните резултати от децата са причината да открием през лято 2014 година Сугестопедична школа по четене за деца от 4 до 6 годишна възраст.

Школата е предназначена за деца, които искат да преоткрият радостта от четенето, стремят се да повишат скоростта на четене с разбиране, като всичко това се случва с радост и чувство на щастие.

Занятия: от 14.07 до 01.08.2014 - 45 уч. часа; от 10:00ч. до 12:00ч.

Такса: 180 лв. (4 лв. на уч. час)

Записване: Варна, ДКС - Варна, вход 4, офис 3, тел. 08855 399 944, 052 300 514

Забележка: Сугестопедичната школа работи с деца от всички Варненски училища и се провежда с група от минимум 6 деца.

Място на провеждане: ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

Веселина Дамаскова

Казвам се Веселина Дамаскова. В училище „Малкият принц” ….точната дума не е работя или трудя, а творя, играя, забавлявам се и вдъхновявам като начален учител.

Вижте още

Един нов метод навърши 40 години - 5.0 out of 5 based on 4 votes
  • Последни събития
  • Иновативно училище
  • Академия за родители
  • Английски език
  • Франкофония



Граници

Границите, които поставяме, са уникални, като нас самите. Да поставиш точните граници е изключително важен елемент от всяка връзка, която си изградил или ще изградиш през живота си.

{socialbuttons} Вижте още

Академия

През учебната 2017/2018 година под егидата на „Академия за ефективно родителство“, се провеждаха ежеседмични срещи в група за подпомагане на процеса за ефективно родителско общуване.

{socialbuttons} Вижте още

Тренинг за родители

Общуването отваря и затваря врати, създава напрежение и конфликти, но може да доведе и до усещането за разбиране, споделеност, топлота и приемственост.

{socialbuttons} Вижте още


Вижте още съвети от психолога